Niti – Idealno rešenje za lifting lica

Niti

Niti su veoma popularna metoda koja se koristi za podizanje i oblikovanje lica.

Starenje je nemoguće izbeći. Iako se ovaj prirodni proces odigrava na nivou čitavog organizma, promene su najizraženije na licu. Proizvodnja kolagena naglo se smanjuje posle 30. godine života, pa koža lica gubi elastičnost i postaje tanka i suva, a bore sve izraženije. Vremenom, usled gubitka tonusa dolazi do opuštanja kože tako da izgleda kao da “visi” na pojedinim delovima lica.

Srećom, savremeno doba donelo je niz nehirurškim estetskih tretmana koji omogućavaju da očuvate lepotu svog lica. Niti su jedna od najefikasnijih procedura.

Zašto su niti idealno rešenje za lifting lica otkriva vam poliklinika Eterna Medical System.

Šta su Silhouette Soft niti?

Tretmani podmlađivanja lica nitinama nisu novina. Primenjivali su se još pre 20 godina, a rađeni su zlatnim nitima. Nažalost, nisu bili dovoljno efikasni, a oporavak je dugo trajao. Takođe, postojao je veliki rizik od različitih komplikacija. Zbog toga su naučnici razvili neoperativni lifting nitima koji se zasniva na primeni biokompatibilnih materijala. U pitanju je poliaktična kiselina, koja već godinama ima široku primenu u medicini – od operacije srca do ugradnje proteza na kukovima.

Niti su providne i tanke. Sastoje se od proširenja u obliku kupe koje se čvrsto fiksiraju u tkivima, omogućavajući zatezanje kože u željenom pravcu. Pri čemu je zadržana prirodna mimika.

Niti

Da su Silhouette Soft niti idealno rešenje za lifting lica potvrđuje i činjenica da se one vremenom razgrađuju u koži, ali podstiču stvaranje novog kolagena i restruktuiranje tkiva. Što znači da nakon razgradnje nema pogoršanja izgleda, već se zadržava lifting efekat.

Kada su niti idealno rešenje za lifting lica?

Silhouette Soft niti su najbolji tretman zatezanja kože, podizanja i oblikovanja lica. Odlično su rešenje kod opuštene koža vrata i podbratka i spuštene kože lica koja je dovela do gubljenja pravilnih kontura.

Primenjuju se i za otklanjanje nazolabijalnih i marionetskih bora, bora oko očiju, masnih jastučića u području donje vilice i izraženih podočnjaka. Zatim za oblikovanje lica, naglašavanje jagodica, podizanje obrva i uglova usana.

Zapravo, Silhouette Soft niti su pravi izbor za svakog ko želi da sačuva mladalački, prirodan izgled. Dodatna prednost se ogleda u mogućnosti kombinovanja sa drugim estetskim tretmanima. Najčešće su to hijaluronski fileri i mezoterapija, kao i razne laserske procedure.

Kako se izvodi tretman nitima?

Ugradnja niti predstavlja potpuno bezbednu, neivanzivnu metodu. Pre procedure obavlja se detaljni pregled kože i razgovor sa doktorom o željenom izgledu. Neophodno je da naglasite da li bolujete od neke bolesti ili uzimate određenu terapiju.

Nakon određivanja broja niti koje su potrebne vrši se čišćenje kože i primena lokalne anestezije.

Niti se uvode pod kožu tankim iglicima i povlače na visinu koja je unapred određena isrctanim vektorima kako bi se postigao željeni efekat.

Rezultati tretmana su vidljivi odmah, a u narednim mesecima dolazi do maksimalnog efekta.

S obzirom da je neivanzivni tretman, oporavak nije potreban. Ipak, u prvih 7 dana treba izbegavati aktivnu mimiku, šminkanje i masaže lica. Preporučljivo je spavanje na leđima u tom periodu. Posle 2 nedelje možete se vratiti treninzima, sunčanju i poseti sauna.

Niti

Tretman Silhouette Soft nitima je odstupan i kod nas, u poliklinici Eterna Medical System. Ukoliko želite da uz mladalački izgled kože lica podarite i svojim usnama punoću na raspolaganju su vam Barbie lips ili Russian lips metode.

 

Hi, How Can We Help You?