Hemijski piling lica

Hemijski piling lica

Hemijski-piling - Eterna

Hemijski piling

Hemijski piling je tretman koji je namenjen koži sa proširenim porama, flekama ili ožiljcima od akni, usahloj ili dehidriranoj. Ovom tehnikom na željenu regiju (obično lice, vrat ili ruke) nanosi se hemijski rastvor, koji izaziva crvenilo i na kraju dolazi do ljuštenja kože i uklanjanja površnog sloja. Ispod njega javlja se mlada, nežna i obnovljena koža.

Koje vrste pilinga postoje?

Postoji tri vrste pilinga: površni, srednje duboki i duboki. Za neki od njih odlučujemo se na osnovu starosne dobi pacijenta, tipa i promena na koži.

Lečenje melasme hemijskim pilinzima »

U POLIKLINICI ETERNA MEDICAL SYSTEM HEMIJSKE PILINGE RADIMO NAJKVALITENIJIM KISELINAMA.

GLIKOLNA KISELINA 30-50%

  • kožu čini mekšom i glađom; stimuliše proizvodnju hijaluronske kiseline, elastina i kolagena. Preporučuje se za prevenciju i terapiju foto starenja, hiperpigmentacija, bora, neravnomerne teksture kože; vlaži suvu kožu, pomlađuje i smanjuje bore.

BADEMOVA KISELINA 30-40%

  • koristimo je u terapiji: osetljive kože, tanke kože, fotostarenja, bora, hiperpigmentacije, kože nakon akni, strija.

MLEČNA KISELINA 30-40%

  • preporučuje se osobama sklonim alergijama i u terapiji suve kože. Njom postižemo jak efekat vlaženja kože i poboljšanja hidratacije. Takođe,  povećava elastičnost kože, proizvodnju ceramida i regulaciju fiziološkog pH kože.

SALICILNA KISELINA 2%

  • koristimo je u terapiji masne kože, sa proširenim porama, rojacejom ili aknama. Deluje protivupalno, anti-bakterijski i  „posvetljujuće“.

PIRUVIČNA KISELINA 30-40%

  • preporučuje se osobama sa masnom kožom, sklonom aknama, miteserima, seboreji.  Njome tretiramo ožiljke od akni, strije, hiperpigmentaciju, fotostarenje i bore. Za ovu kiselinu karakteristično je baktericidno delovanje, a takođe podstiče sintezu kolagena i elastina, poboljšava hidrataciju i reguliše proizvodnju sebuma.

TRIHLORSIRĆETNA KISELINA (TCA) 15-30 %

  • koristimo je za lečenje ožiljaka, finih bora, proširenih pora i oštećenja kože od sunčevog zračenja. Ovim pilingom eliminišemo mrtve ćelije, stimulišemo regeneraciju ćelija i sintezu kolagena. Daju najbolje rezultate u tretmanu podmladjivanja kože i uklanjanja ožiljaka.

Česta pitanja

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO URADITI?

Preporučuju se ciklusi od 3 do 4 tretmana, koje možemo ponoviti nakon nekoliko meseci.

Zakažite jednostavno termin za Hemijski piling

Hi, How Can We Help You?