Terapija pojačanog znojenja

Terapija pojačanog znojenja

tretman pojačanog znojenja

Hiperhidroza - Terapija pojačanog znojenja

Terapija pojačanog znojenja – Hiperhidroza je stanje pojačanog znojenja koje može biti generalizovano ili fokalno. Najčešća je fokalna hiperhidroza i to kombinovana hiperhidroza dlanova i tabana. Takođe, česta je pojava znojenja ispod pazuha i dlanova, samo ispod pazuha ili pojačano znojenje lica.

Kako dermatolozi dijagnostikuju hiperhidrozu?

Da bi dijagnostikovao ovo stanje, dermatolog daje pacijentu fizički pregled. Ovo uključuje pažljivo posmatranje delova tela koji se preterano znoje. Dermatolog takođe postavlja vrlo konkretna pitanja. Ovo pomaže doktoru da razume zašto pacijent ima prekomerno znojenje.

Ponekad je neophodno medicinsko testiranje. Nekim pacijentima je potreban test koji se zove test znojenja. Ovo uključuje premazivanje neke njihove kože puderom koji postaje ljubičasti kada se koža pokvasi.

Da bi se otkrilo osnovno zdravstveno stanje, možda će biti potrebni drugi medicinski testovi.

Prekomerno znojenje je vrlo često

Prekomerno znojenje je uobičajeno i može uticati na celo telo ili samo na određena područja. Ponekad postaje bolje sa godinama, ali postoje stvari koje možete učiniti i tretmani koji mogu pomoći.

Šta je prekomerno znojenje?
Normalno je da se znojite ako vam je vruće ili vežbate, ali možda ćete se preterano znojiti ako se znojite kada vam telo ne treba da se ohladi. Prekomerno znojenje se može desiti bez očiglednog razloga, zbog nekog drugog stanja koje možda imate ili kao nuspojava leka koji uzimate.

Kako regulisati prekomerno znojenje?

Znojenje se može regulisati hirurški, ali su savremena dostignuća u medicine omogućila mnogo konforniji pristup tretiranja hiperhidroze i to botulinum toksinom. Botulinum toksin privremeno blokira funkciju znojnih žlezda u tretiranoj regiji, tako da ni na koji način nepovoljno ne utiče na opšte stanje organizma. Ovaj tretman omogućava normalno funkcionisanje i olakšava svakodnevne aktivnosti.

Šta još možete da uradite kako bi sprečili prekomereno znojenje:

  • ne nosite usku odeću ili sintetičke tkanine – na primer, najlon
  • ne nosite zatvorene čizme ili sportske cipele koje mogu izazvati pojačano znojenje vaših stopala
  • ne radite stvari koje mogu pogoršati vaše znojenje – na primer, piti alkohol, jesti začinjenu hranu, konzumiranje psihoaktivnih supstanci

Pogledajte kratak video o Terapiji pojačanog znojenja

Upoznajte našu doktorku

Zakažite jednostavno Terapiju pojačanog znojenja

Hi, How Can We Help You?