Korekcija ušiju

Korekcija ušiju

korekcija ušnih školjki

Korekcija ušnih školjki – Estetska korekcija ušiju je indikovana kod pacijenata sa odredjenim deformitetima ušne školjke, asimetrijom ušiju ili određenih nepravilnosti što se spoljašnjeg izgleda ušiju tiče (prevelike ušne školjke i ušna skoljka koja ima odredenih nesavrsenosti u odnosu na drugu ušnu školju).

Korekcija ušnih školjki je jako specifična, pogotovo kada su deca u pitanju, upravo zbog socijalnog prihvatanja. Kliničke studije u mnogim evropskim zemljama pokazuju da je možda idealno vreme pre nego što dete krene sa svojim obrazovanjem.  Naravni i raspust je idealan kako bi dete izbeglo surove komentare svojih vršnjaka.

korekcija ušnih školjki

Šta je Otoplastika

Otoplastika – poznata i kao estetska hirurgija uha – je postupak za promenu oblika, položaja ili veličine ušiju. Otoplastika se može uraditi u bilo kom uzrastu nakon što uši dostignu svoju punu veličinu – obično posle 5 godina – tokom odraslog doba.

Možda biste razmotrili otoplastiku ako:

  • Vaše uho ili uši vire predaleko od glave
  • Vaše uši su velike u odnosu na glavu
  • Nezadovoljni ste prethodnom operacijom uha
  • Otoplastika se obično radi na oba uha kako bi se optimizirala simetrija.

Otoplastika neće promeniti lokaciju vaših ušiju ili promeniti vašu sposobnost da čujete.

Svakako da bi prvo trebali popričati sa vašim plastičnim hirurgom i precizirati vaše želje. Doktor će nakon vaših odgovora i proce odrediti da li ste kandidat za operaciju.

Korekcija ušnih školjki operacijom

Sam čin operacije klempavih ušiju izvodi se u opštoj anasteziji nakon preoperativnog planiranja i obeležavanja. Nakon operacije tj nakon finalnog ušivanja svih ušnih elemenata koji su bili zahvaćeni ovom intervencijom. Rana se previja i predlaže se mirovanje od par dana. U post operativnom toku jako je bitno nositi kompresivnu traku koja drži obe ušne školje u fiksiranom položaju i obezbedjuje simetriju.

 

Oporavak nakon operacije

Skidanje konaca je nakon 10 dana od same intervencije, kada pacijent može da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima. Oporavak je obično brži nego kod drugih hirurških intervencija, dok se u postooperativnom periodu, preporučuje se izbegavanje bilo kakvih aktivnosti koje bi mogle ugroziti pravilan oporavak u narednih 30 dana nakon operacije.

To se naročito odnosi na sve vrste kontaktnih sportova, u kojima može doći do savijanja i povrede uha.

Zakažite jednostavno konsultaciju

Hi, How Can We Help You?