Plazma tretman u estetskoj medicini

Plazma tretman u estetskoj medicini

eterna medical system edukacije

Akreditovana edukacija iz oblasti estetske medicine

Plazma tretman – Primena krvne plazme obogaćene trombocitima u estetskoj i regenerativnoj medicini

 

Plazma tretman je deo edukacije koji je namenjena lekarima i stomatolozima i obuhvata teorijski i praktični deo.

Teorijski deo:

Polaznici se upoznaju sa savremenim konceptom primene krvne plazme obogaćene trombocitima. Polaznici se upoznaju i sa koncepom primene cellular matrixa i mezonitima. Takođe njihovim indikacijama, apsolutnim i relativnim kontraindikacijama, neželjenim efektima i njihovoj sanaciji. Edukacija podrazumeva učenje i o kombinacijama ovih tehnika. Upoznaju se  pristupi pacijentu koji podrazumevaju maksimalnu posvećenost primenom najsavremenijih metoda i materijala. Polaznici se svakako upućuju na  maksimalne mere opreza prilikom rada i intervencije na pacijentu. kako bi ceo tretman za pacijenta bio bezbedan, bezbolan, komforan.

Praktični deo:

U okviru praktičnog dela polaznici ovladavaju veštinama upotrebe krvne plazme kod rejuvenacije, hidratacije i liftinga. Primene se rade na regije lica, vrata, dekoltea, šaka, terapije uklanjanja akni kao i rešavanje problema alopecije. Ovladavanje tehnikama popunjavanja bora uvećanja jagodica i usana filerom od sopstvene krvi.

plazma

Uopšteno o plazma tretmanu:

Šta radi plazma bogata trombocitima?
Različite vrste plazme se obično daju kao injekcije (injekcije) za lečenje i popravku povreda. Zadatak trombocita u telu je da pomognu u zgrušavanju krvi kada dođe do povrede. Citokini i faktori rasta koji se nalaze u trombocitima mogu pomoći u popravljanju povreda i podsticanju zarastanja.

Studije su pokazale da je plazma može biti koristan za lečenje:

  • Teniski lakat (lateralni epikondilitis).
  • Osteoartritis kolena (plazma se kombinuje sa drugim opcijama za smanjenje bolova, poboljšanje funkcije i eventualno pomoć u popravljanju hrskavice). Određena vrsta plazme nazvana plazma sa siromašnim leukocitima ili LP-plazma je predložena kao najkorisnija za osteoartritis kolena.
  • Sportske povrede kao što su povučeni mišići, uganuće zglobova ili kidanje ligamenata.
  • Rane
  • Gubitak kose

Polaznici kursa dobijaju literaturu iz oblasti plazma tretmana i mezoniti, kao i sertifikat  akreditovanog kursa sa bodovima za kontinuirane medicinske edukacije (6 bodova).

Predavači

Hi, How Can We Help You?