Smanjenje površine poglavine

Smanjenje površine poglavine

Smanjenje površine poglavine – Ovaj tip estetske intervencije je svoj zamah dostigao predominantno kod muške populacije zbog mogućnosti njegove kombinacije sa još jednom estetskom intervencijom. Upravo zbog postojanja predilekcionih mesta za gubitak kose kod muške populacije uglavnom dolazi do gubljenja kose u nivou frontalne (prave prirodne linije) i zaliscima kose.

Skraćivanje čeone površine je indikovano kod pacijenata kod kojih su vidljive jako izražene statičke i duboke bore koje ne mogu ni sa jednim antiage-ing tretmanom da budu sanirane. U ovom slučaju pristupamo izvođenju parcijalnog čeonog liftinga, skraćivanje površine poglavine i spuštanje frontalne linije naniže. Cilj ove estetske korekcije jeste da se dobije svežiji mladalački izgled i da se bore na čelu maksimalno „zategnu“ ili „kamufliraju“.

Korekcija daje odlične rezultate ukoliko se iskombinuje sa AHT transplantacijom.

Ovo je čak izvodljivo u istom aktu. Uzimanje anamneze, preoperativna priprema i preoperativno iscrtavanje su prvi koraci ka intervenciji. Intervencija se izvodi u opštoj analgosedaciji ili lokalnoj anesteziji. Završava se sa odsecanjem viška kože na čemu, ušivanjem iste u slojevima i previjanjem donorske regije ukoliko se radi AHT transplantacija kose u istom aktu.

Postoperativni tretman zahteva malo strožiji higijensko dijatetski režim, nega i donorske regije i prednje suturne linije kao i nega i očuvanje novih presađenih folikula. Daje se antibiotska terapija, analgetici po potrebi, hidratacija organizma, terapija protiv otoka.

Moguće komplikacije:

  • otok
  • edem
  • crvenilo
  • infekcija
  • propadanje režnja sa kojim smo manipulisali u toku intervencije
  • propadanje i neprihvatanje novih presađenih folikula

Zakažite jednostavno konsultaciju

Hi, How Can We Help You?