Zatezanje vrata

Zatezanje vrata

Zatezanje vrata – Vrat je jako bitan i važan segment ljudskog tela. Njegova važnost se ogleda u tome što on predstavlja spoj izmedju glave i ostatka tela. Iz ugla plastične hirurgije je jako važan jer znaci starenja su upravo na vratu jako izraženi, upadljivi i uočljivi.

Zatezanje vrata i mogući tretmani

Nekoliko znakova starenja su jako uočljivi kada je vrat u pitanju. Neke od njih si puštena koža na vratu, hiperpigmentacije, paralelne bore u obliku ogrlice. Poslednji navedeni primer izgleda kao cilindrične trake jedna ispod druge.

Kada se iscrpe sve anti-ageing procedure za zatezanje i podmladjivanje vrata, poput mezoterapije, hemijskog pilinga, Plazma tretman, Celular matrix, kao i odredjeni laserski tretmani, pristupa se hirurškom zatezanju vrata (lifting vrata).

Lifting vrata je hirurška procedura kojom se postiže zatezanje svih slojeva kože i potkože na vratu, kao i odsecanja viška kože. Sa ostalim anti-ageing procedurama postiže se poboljšanje kvaliteta kože samog vrata.

Sam lifting vrata može biti samostalno odrađen ili u sklopu velikog i opsežnog liftinga lica.

Nakon uzete anamneze, pristupa se preoperativnom iscrtavanju i planiranju. Sledeći korak je davanje opšte anestezije i nakon toga pristupa se samom operativnom zahvatu.

Zatezanje vrata i postoperativni period

Postoperativni period zahteva antibiotsku terapiju, analgetsku terapiju, hidratacionu terapiju, mirovanje i poseban higijensko-dijetetski režim .

Moguće komplikacije:

  • sve komplikacije koje mogu da se dese kada se hirurški zateže odredjeni deo kože (hematom, infekcija, loša prokrvljenost odredjenih delova tretirane regije)
  • sve komplikacije koje se dešavaju kada je u pitanje opsežan hirurški face lifting, a kao segment te operacije ubraja se i lifting vrata.

Zakažite jednostavno konsultaciju

Hi, How Can We Help You?