Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

PRP plazma lifting

 

Terapija ćelijama sopstvene plazme je revolucionarna dermatološka procedura kojom na prirodan način podmlađujemo kožu. Plazma obogaćena trombocitima (PRP – Platelet Rich Plasma) predstavlja centrifugat pacijentove krvi sa velikom količinom faktora rasta. Zajedno sa bioaktivnim proteinima, oni čine neophodne komponente za prirodnu regeneraciju tkiva.

 

PRP tretman idealan je za osobe koje žele postepeno i primetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji. Novosintetisani kolagen, proteini i poboljšan protok krvi dovode do podmlađivanja kože, popravljanja njenog tonusa i elastičnosti. Plazma dovodi do stimulacije fibroblasta kože, koji produkuju nov kolagen i ostale komponente ekstraćelijskog matriksa (elastin, hijaluronska kiselina, glikoproteini…). Proizvodnji kolagena pripisuje se pomoć u korekciji vidljivih efekata boranja. Za hijaluronsku kiselinu potvrđeno je da povećava tonus kože i njen volumen čime obezbeđuje mladalački izgled.

 

PRP procedura vraća volumen, poboljšava teksturu kože i njen tonusa, koji je odmah primetan, a pojačava se sledećih osam nedelja, pošto se sve više kolagena sintetiše u koži.

Koje regije se tretiraju metodom podmlađivanja sopstvenom plazmom i kada su vidljivi rezultati?

Osim kože lica uspešno se tretiraju vrat, dekolte, šake (nadlanice) i posebno problematične regije, kao što su čelo, nazolabijalne brazde, periokularne bore (Crows feet). Pored bora, ovim tretmanom se tretiraju, strije, opuštena koža i može povećati volumena usana.

Rezultati su vidljivi već nakon nedelju dana, a konačni rezultat se dobija posle 4 do 6 nedelja. Rezultat se obično održava dve godine ili nešto duže. Regije koje se tretiraju uključuju obraze i srednji deo lica, bore oko očiju, bore smejalice, nazolabijalne brazde, vrat i liniju vilice, dekolte, ožiljke od akni, šake i dr.

Koliko tretmana se preporučuje i kada se rade?

Za najbolje rezultate preporučuje se tri do pet tretmana, u razmaku na 4 do 6 nedelja. 

  • Kontakt forma

    Polja oznacena sa * su obavezna