Lice i vrat

Lice i vrat

lice i vrat estetska medicina eterna

Lice i vrat su ogledalo duše. Kroz civilizaciju, na svim meridijanima i u svim kulturama kroz razvoj estetike lice je svakako pretstavljalo dominantna regija kada je lepota u pitanje. Ideal i imperativ je svakako lepo i negovano lice. Cilj plastične i estetske hirurgije jeste da održi svežinu i mladalački izgled svih pacijenata koji se time podvrgavaju.

Lice i vrat – Budite lepi zauvek

U tom smeru i u tom cilju ova grana hirurgije se ektremno razvila do te mere da danas poseduje čitavi spektar estetskih operacija, razne tehnike, preparate, algoritme koje nesebično upotrebljava da bi postigla maksimalne efekte sa minimalno invazivnim pristupom.

Ono što je posebno karakteristično i kada je i lice i kada je vrat u pitanju jeste da se oni razlikuju antropometriski kod različitih naroda i nacija. Razlike se ne odnose samo na anatomske karakteristike već i na medjusebni odnos svih licevih delova medjusobno i njihov kvalitet. Samo za ilustraciju priznacemo da postoje karakteristike koje su specifične samo za belu rasu, kao i karakteristike sa crnu i za žutu rasu.

Koža belaca je tanja i brzo stari, pojava hiperpigmentacija je jako često i prisutna, koža crnaca je nesto deblja, masnija, teže i sporije stari, često su prisutni otvorene pore ali hiperpigmentacije su jako retko. Kod pripadnika žute rase koža je rezultat specifičnim načinom i filozofijom života pogotovo kada su zemlje dalekog istoka u pitanju.

Sa druge strane lice i vrat su toliko dominantni u pogledu kada je estetika u pitanju da za to postoje i realni artefakte koje je i nauka i umetnost svesno ili nesvesno ostavila kao pisani trag. Setimo se samo koliko je portreta naslikano kroz umetnost slikanja gde se akcenat baca na lice i na telo, koliko je likova opisanih kako bi se dočarala i do slovce opisala nečija lepota.

Ljudi su oduvek imali jako suptilan, specifičan i jedinstveni odnos kada su lice i vrat i pitanju. Upravo zbog toga i odgovornost plastičnih hirurga je ogromna jel kriterijumi koji se svakodnevno nameću i trendovi se često ne podudaraju sa zvaničnom literaturom. Zahtevi pacijenata i trendovi se često konfrontiraju posebno sa antropometriskim merama odredjene grupe i populacije .

Šta bi podrazumevalo lepo i negovano lice?

Lice koje odiše svežinom, lice bez bora, lice na kojem je koža zategnuta i nije opuštena. Lice koje ima sjajnu, glatku kožu, lep ten koji je zdrav.

Velik deo plastičnih hiruga se bave isključivo estetikom lica i vrata jer je prvenstveno jako zahtevna regija, jako izazovna ali sa druge strane regija gde hirurg moze da ispolji svoje iskustvo, znanje i svu svoju kreativost koju poseduje. Polje manupalacije i sa tehnikama i sa veštinama je zaista veliko a i rezultati su zadivljuljući naročito kada je pacijent zadovoljan svojim podmlađenim ili svojim novim izgledom.

Pogledajte kratak video o estetskim tretmanima lica i vrata

Zakažite jednostavno konsultaciju

Hi, How Can We Help You?