Lipoliza

lipoliza beograd

Lipoliza - Uklonite masne naslage odmah

Lipoliza je metod lokalizovanog uklanjanja masnih naslaga na stomaku, bokovima, rukama  pomoću supstanci koje dovode do pucanja masnih ćelija i uključivanja slobodnih masti u metaboličke procese, čime se omogućava njihova eliminacija iz organizma.

Metod podrazumeva ubrizgavanje fosfatidilholina, koji ima važnu ulogu u metabolizmu i izaziva razlaganje masnih ćelija. Lipolitički koktel razbija membrane masnih ćelija (adipocita). Masnoća se prirodnim putem trajno izbacuje iz organizma, a tretirana zona postaje vitkija.

Tretirana regija postaje manja u obimu do nekoliko centimetara. Preporuka je da tokom serije tretmana lipolize unositi u organizam što više vode kako bi se brže eliminisale razgrađene masne naslage. Takođe, savetuje se i umerena fizička aktivnost: brza šetnja, plivanje, vožnja bicikla.

Kako lipoliza zapravo deluje?

Mehanizam ovog postupka zasniva se na injektovanju specijalnih supstanci za sagorevanje masti – lipolitika.

Komponenete ovih preparata imaju poseban efekat na masne ćelije, usled čega one počinju postepeno da se raspadaju, i taj proces se naziva lipoliza.

Nakon toga se masne naslage samostalno apsorbuju i izlučuju iz tela na prirodan način. Važno je napraviti razliku između liposukcije i lipolize. Možda će za postizanje željenog efekta biti potrebno nekoliko procedura lipolize, ali fantastični rezultati svakako neće izostati.

Koje aktivne supstance se koriste kao lipolitici?

Glavna aktivna supstanca koja se najčešće koristi je Fosfatidilholin (popularno PPC). Njegova uloga je razlaganje zida masne ćelije pri čemu se njen sadržaj resorbuje i konačno evakuiše iz organizma mokraćom.

Dobra vest je da intervencija nema neželjeni JO-JO efekat jer se jednom razorena masna ćelija ne može ponovo povratiti.

Dodatno se može koristiti L-karnitin, preparati silicijuma i druge aktivne supstance da bi se sam proces evakuacije masti i zatezanja kože ubrzao.

lipoliza beograd

Koje probleme rešava lipoliza?

Lipoliza je idealno rešenje za one koji žele da se oslobode:

  • manjih masnih naslaga na bradi, vratu, ramenima, stomaku, butinama i zadnjici
  • masnih naslaga na zglobovima i na leđima
  • masnih “jastučića” ispod očiju i na drugim delovima lica
  • celulita

Šta se dešava nakon procedure?

Nakon procedure koja traje veoma kratko (oko 15 min.) možete očekivati: blaže crvenilo, otok i bol regije u koju je koktel aplikovan.

Ovo predstavlja normalnu reakciju, a takođe i dokaz da koktel deluje. Navedeni simptomi potpuno prolaze za nedelju do dve, a intervencija se može ponoviti nakon tri nedelje.

Pogledajte kratak video o Lipolizi i uklanjanju masnih naslaga

Upoznajte našu doktorku

Zakažite jednostavno Lipolizu

Hi, How Can We Help You?