3D mezoniti i liftniti

3D mezoniti i liftniti

3D mezoniti i lifniti eterna

3D mezoniti i liftniti - Očuvajte vašu lepotu

Metoda 3D mezonitima je inovativni sistem postavljanja elastičnih niti u kožu na svim nivoima i svim pravcima. 3D mezoniti su biorazgradive i antialergijske niti, napravljene od  resorptivnog hirurškog konca koji na sebi ima veliki broj mikroskopski vidljivih zareza. Postavljanjem mezoniti u donji sloj kože zarezi na nitima se urezuju ispod kože. Povlačenjem i rasporedjivanjem niti u različitim pravcima zateže se višak kože na različitim regijama lica, vrata ili tela. Njihova potporna moć i način postavljanja omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku potpornu mrežu u koži, a njihovom apsorpcijom ostaje kolagen.

Mezonitima se postiže neoperativni lifting lica koji daje 10 do 15 godina mlađi izgled. Postupak je potpuno bezbedan, debljina niti je 0,1 mm, a igle su elastične i ne ostavljaju hematome, već samo tačkice od uboda koje nestaju nekoliko sati nakon intervencije. Lifting efekat je vidljiv odmah nakon tretmana uz potpunu očuvanost mimike i prirodnog izgleda.

Mezoniti se koriste za ograničene regije gde je došlo do pada tonusa i opuštanja kože, kao što su podbradak,dekolte, bore iza ili ispod uha. Takođe se primenjuju i kod krajeva obrva, kao i za opustenu kožu nadlaktica, unutrašnju stranu butina, kolena i stomaka.

Kandidati za nehirurški fejslift

Idealni kandidati za procedure nehirurškog fejslifta mezonitima su osobe oba pola izmedju 35 i 60 godina koje nemaju preveliki višak kože na licu ili vratu. Tretman – mezonitima je procedura posebno namenjena osobama koje žele da u potpunosti zadrže svoj izgled i oblik lica a da dobiju kako osveženje izgleda tako i bolji kvalitet kože. Podizanjem lica 3D mezonitima može se dobiti  do 50% podizanja lica u odnosu na tradicionalni hirurški lifting.

Česta pitanja

KOJE VREME JE POTREBNO ZA RAZGRADNJU 3D MEZONITI?

Da bi organizam razgradio mezoniti potrebno je 9 do 12 meseci. Tokom ovog perioda telo formira vlakna kolagena oko svake niti što trajnost efekta ugradnje mezoniti povećava na 2 do 3 godine. Nakon potpune resorpcije mezoniti moguće je bezbedno ponoviti proceduru u željenim pravcima u zavisnosti od procesa starenja kože i želja pacijenta.

SA KOJIM PROCEDURAMA JE POŽELJNO KOMBINOVATI 3D MEZONITI?

Da bi se dugotrajno održao tonus lica tretman mezonitima je poželjno kombinovati sa hijaluronskim filerima, botulinskim toksinom, kolagen stimulatorima, mezoterapijom ili laserskim tretmanima. U kombinaciji sa navedenim procedurama može se trajno i u potpunosti izbeći potreba za hirurškim face liftom.

KOLIKO TRAJE TRETMAN 3D MEZONITIMA?

Tretman mezonitima se obavlja u lokalnoj anesteziji tokom 30 do 60 minuta nakon čega se pacijent može vratiti uobičajenim dnevnim aktivnostima.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU 3D MEZONITI I ZLATNIH NITI?

Preteča 3D mezoniti u nehirurškom fejsliftingu bile su neresorptivne zlatne niti. Velika mana ove procedure bila je nemogućnost da se nakon procedure koriste neinvazivne metode poput miolifta i radiotalasnog liftinga lica. Jedna od mana je i pojava posebnih komplikacija koje su se javljale u vidu pucanja niti ili njihovim uočavanjem ispod kože nakon nekoliko godina od intevencije. Razgradivost mezoniti omogućila je izbegavanje navedenih komplikacija uz još bolji rezultat.

NAKON KOLIKO VREMENA SE TRETMAN MOŽE PONOVITI?

Pun efekat tretmana traje 20 do 24 meseca, nakon čega se tretman može ponoviti.

KOJE REGIJE LICA JE NAJPOGODNIJE TRETIRATI 3D MEZONITIMA?

3D mezoniti  pogodne su za sve regije lica. Rešavaju probleme dubokih bora na čelu kao i nazolabijalnih bora.

Regije koje se najviše rade mezonitima su:

  • Regija čela – omogućava podizanje obrva, zatezanje gornjih kapaka, ispravljanje asimetrije obrva i redju upotrebu tretmana botulin toksinom.
  • Podizanje jagodica lica uz blagu nadoknadu volumena jagodica.
  • Ispravljanje bora koje se protežu od nosa do usana – nazolabijalnih bora.
  • Ispravljanje ugla usana i podizanje viška kože od ugla usana do brade – marionetske linije.
  • Zatezanje viška kože na vilici
  • Zatezanje kože vrata

Takodje, mezonitima se mogu tretirati i regije na telu kao što su stomak, ruke i unutrašnja strana butina.

Zakažite jednostavno termin za 3D mezoniti i liftniti

Hi, How Can We Help You?