Liposkulptura lica

Liposkulptura lica

lice i vrat estetska medicina eterna

Liposkulptura lica - ulepšavanje lica masnim tkivom

Liposkulptura lica – Konturisnaje lica je svakako jedna od najinteresantnijih i hiruških i nehirurških tehnika i pravi izazov za plastičnog hirurga. Kada se konturisanje lica radi u ordinacijskim uslovima onda se to uradi sa umreženom hijaluronskom kiselinom ili ti populalnim filerima u uslovima lokalne topikalne anestezije.

Ukoliko za konturisanje, odnosno ulepšavanje lica koristimo autologno pacijentovo masno tkivo,onda tu proceduru radimo u bolničkim uslovima I analgosedaciji Ili u opštoj anestiziji . Na osnovu produkta, tj. masnog tkiva koje se transferiše, sama procedura je dobila naziv liposkulptura.

Sa liposkulpturom možemo da konturišemo odredjene delove lica ,kao što su jagodice,da istaknemo I potenciramo donju vilicu ,da popunimo nazolabijalne bore ,da dodamo volumen u srednjoj trećini lica I da ubacimo masno tkivo u čelo, sve u cilju ulepšavanja lica.

Kao i kod svake druge intervencije, nakon pažljivo uzete anamneze pristupi se preoperativnom iscrtavanju pacijenta. U prvom aktu uradi se liposukcija odredjenih delova tela sa čijim izgledom pacijent nije zadovoljan ( stomak, butine, bokovi, vrat, leđa, glutealna regija ), onda se pristupi procesu obrađivanju samog masnog tkiva i njena priprema za lipotransfer. Nakon ubacivanja masnog tkiva vršimo blagu masažu i raspoređivanje tj. oblikovanje željene regije kako bi efekat bio što duži i što bolji.

Postoperativni period nije previse zahtevan, pacijentu se predlaže mirovanje, hidratacija organizma, umerena i balansirana ishrana, antibiotska terapija, lekovi protiv bolova.

Moguće komplikacije

  • Bol
  • Otok
  • Crvenilo
  • Hematom
  • Over korection – kada se pretera sa količinom ubrizgane masti
  • Asimetrija
  • Infekcija

Zakažite jednostavno konsultaciju

Hi, How Can We Help You?