Zatezanje nadlaktice – Brahioplastika

Zatezanje nadlaktice – Brahioplastika

ESTETSKA OPERACIJA ZATEZANJA KOŽE

Zatezanje nadlaktice takođe spada u red procedura koje se odnose na estetiku tela, konkretnije estetiku gornjeg ekstremiteta.

Zatezanje nadlaktice česta operacija

Lifting nadlaktice spada u česte operacije kako kod muškaraca tako i kod žena. Nadlaktica, njena koža i mišići oko same nadlaktične kosti i te kako su izloženi spoljašnim nepogodnim uticajima okoline. Svi štetni uticaji dodatno doprinose njihovom starenju. S druge strane, nešto na šta takodje ne možemo da utičemo svakako je zemljina teža i gravitacija.

Sam položaj nadlaktice u odnosu na ostatak tela je jako specifičan i izložen gravitaciji i težnjom ka dole. Ovo jako utiče na pojavu opuštene kože , naročito u unutrašnjem (medijalnom) delu nadlaktice.

Intervencija zatezanja često puta može biti izvedena i u lokalnoj anesteziji. Drugi načini jesu analgosedacija i svakako opšta anestezija. Odluka o tome kakva će anestezija biti upotrebljena donosi hirurg prema faktičkom stanju pacijent, u korelaciji sa anesteziologom. Naš eterna tim strogo poštuje protokole kako bi obezbedila najviše standarde.

MAKSIMALNO ZATEZANJE KOŽE I POTKOŽNIH STRUKTURA

Nakon preoperativnog iscrtavanja i obeležavanja, pristupa se početnim rezovima (incizijama). Operacija brahioplastike se uspešno završi ušivanjem kože u slojevima, pod odredjenom tenzijom. Sa jedne strane da se obezbedi potrebno zatezanje nadlaktice a sa druge strane da ne dodje do nekroze same regije.

Koža se zategne i to sa ciljem otklanjanja kože koja “visi” i suvišne masnoće na rukama. Ovaj efekat je prisutan naročito u slučajevima kada ovaj problem nije rešiv dijetom i fizičkim vežbanjem.

U postoperativnom toku pacijent bi trebalo da se pridržava higijensko-dijetetskog načina života. Ordinira se antibiostka terapija per os (oralni antibiotici), analgetska terapija po potrebi i terapija protiv otoka. Lokalno se prepisuju antibiotske masti, da bi se izbegla eventualna nepoželjna infekcija same rane, da se dodatno hidrira koža.

Moguće komplikacije:

  • infekcija
  • dehiscencija rane (otvaranje rane)
  • hematom
  • nekroza

Zakažite jednostavno konsultaciju

Hi, How Can We Help You?