Transplantacija kose

Transplantacija kose

transplantacija kose

AHT - Revolucionarna metoda transplantacije kose

Transplantacija kose – Advanced Hair Transplantation Method predstavlja najsavremeniji metod u domenu presađivanja kose. Podrazumeva praćenje, razvoj i primenu najviših medicinskih standarda na polju transplantacije kose.

AHT transplantacija kose

AHT metod postigao je zavidne rezultate i postao jedan od vodećih metoda u celom regionu za transplantaciju kose. Podrazumeva korišćenje najsavremenije opreme i elemenata koji dodatno stimulišu folikul kako bi procenat uspešnosti bio izuzetan,  što AHT metod izdvaja od svih sličnih metoda koje se primenjuju u drugim ordinacijama. Rezultat je potpuno prirodan, a procedura se uradi za samo jedan dan, bez bola, ne ostavljajući vidne ožiljke. Pri vađenju i implantovanju folikula dlake primenjuju se najveći standardi i najstručniji kadar.

Zahvaljući primeni specijalnih instrumentima, procenat usešnosti AHT metode je veći od bilo koje druge metode koja se danas primenjuje. Ova tehnika može se primeniti na sve tipove kose. Povratite samopouzdanje i kvalitet života za samo jedan dan.

Prvi korak je da se pozove ordinacija i zakaže konsultativni pregled. Na samom pregledu se SYS-COS kamerom, koja je softverski povezana sa računarom, pregleda gustina kose po kvadratnom centimentru. Na osnovu tog parametara, proceni se davajuća regija a zatim pacijent uputi u preoperativni tok. Uopšteno, isplanira se šta bi bilo najbolje uraditi i kako dalje tretirati kosu. Dobija se informacija kako stimulisati postojeće folikule koji su se istanjili da ponovo ojačaju i dobiju željeni volumen i sjaj.

Za vreme presađivanja kose pacijent može da zatraži pauzu u svakom trenutku. Ukoliko želi da ode u toalet, napravi telefonski poziv ili prosto odmori od same procedure. Obzirom da je pacijent u ležećem, konfornom položaju, retko se desi da zatraži pauzu. Apsolutno je sve prilagođeno kako bi se pacijent za vreme boravka osećao udobno.

Gustina kose u donatorskom delu, iznosi između 90 i 110 dlaka po kvadratnom centimentru. U prednjoj temenoj regiji gustina folikula je znatno manja. Folikul najčešće sadrži 1 do 4 dlake u jednom korenu (folikulu).

Za frontalnu liniju biraju se folikuli koji sadrže uglavnoj po jednu dlaku u korenu kako bi izgled bio potpuno prirodan. U središnji deo se stavljaju folikuli sa 2, 3 ili 4 dlake koji doprinose boljoj gustini i nisu toliko uočljivi.

Presađivanje kose – S.A.F.E HEX sistem

Pri samoj intervenciji koristi se specijalna pinceta sa kojom se vade folikuli bez oštećenja. Instrument je dizajniran da pod određenim uglom idealno izvadi folikul a da ga pri tom ne ošteti. Folikul se zatim odlaže u Petrijevu šolju ili odmah ubacuje u implantor u zavisnosti od tipa kože i obima intervencije.

U toku jedne procedure može se nesmetano izvaditi do 3500 folikula. Sve preko toga je rizik da folikul izgubi vitalnost, te se svaki broj iznad toga smatra beskorisnim. Uvođenjem APT-V elemenata u kombinaciji sa S.A.F.E HEX sistemom možemo izvaditi neograničeni broj dlaka u jednoj proceduri, što nas takođe izdvaja od drugih ordinacija koje se bave sličnom delatnošću. Prioritet svakoga ko želi da uradi bilo koju estetsku operaciju mora da se odnosi na kvalifikovani kadar. Takođe odnosi se posebno na doktora koji izvodi presađivanje kose, njegovo iskustvo, kao i rezultate koje ima iza sebe.

Pogledajte kratak video o AHT metodi transplantacije kose

Upoznajte našu doktorku

Zakažite jednostavno konsultaciju za transplantaciju kose

Hi, How Can We Help You?