Mezoterapija – Vaš put do blistave kože!

Mezoterapija je estetska metoda koja služi za regeneraciju kože. Iako spada u savremeni anti-aging tretman, zapravo, postoji više od pola veka. Prvi put ju je upotrebio francuski doktor Michel Pistor 1952. godine. Trideset pet godina kasnije French Académie Nationale de Médecine uvrstio ju je u specijalnu granu.

U početku, mezoterapija je korišćena za lečenje bola, u sportskoj i fizikalnoj medicini. I danas zauzima značajno mesto u ovim oblastima, ali je pravu revoluciju donela u estetskoj medicini.

Koje probleme na koži otklanja mezoterapija?

Mezoterapija ima širok spektar delovanja. Ipak, najčešće se primenjuje za otklanjanje bora.

Mezoterapija

Tokom godina organizam svakog čoveka stari. S obzirom da je koža najveći organ promene su na njoj najuočljivije. Kako slabi mikrocirkulacija, koža gubi teksturu i elastičnost, a nejednakosti u tenu postaju sve primetnije. Pojavljuju se i prve promene u pigmentaciji, dok koža poprima sivu boju, bez svežine i sjaja.

Nažalost, koža lica je najizloženija efektima starenja. Razlog tome jeste činjenica da ona najviše “trpi” negativne uticaje spoljašnje sredine. Tokom zime prva je na udaru hladnog vetra i suvog vazduha iz zagrejanih prostorija, a u letnjim mesecima izložena je prekomernim sunčevim zracima. Posledice na lice ostavljaju i stres, neprospavane noći, kao i neadekvatna kozmetika. Sve ovo dovodi do prevremenog gubitka hijalurona, te je neophodna mala pomoć estetske medicine kako biste vratili blistavi sjaj svojoj koži.

Za razliku od anti-aging krema i seruma koji prodiru samo u površinske slojeve, dozvoljavajući resorpciju samo 10 odsto kože, mezoterapija dolazi do srednjih slojeva koji nisu zahvaćeni svakodnevnom negom. Upravo to ukazuje i njen naziv. Naime, ime je dobila od grčkih reči „mesos” što znači srednji i “therapeia”, tj. medicinski tretman.

Zahvaljujući ovoj jedinstvenoj metodi omogućeno je efikasno uklanjanje bora i zatezanje kože ne samo lica, već i vrata, dekoltea, pa i svih drugih delova tela. Pomoću nje koža dobija volumen i tonus, a ten se ujednačava. Mezoterapijom se koža hrani i hidrira i podstiče proizvodnja kolagena, pa kao rezultat tretmana dobija se svež, mladalački izgled.

Osim za podmlađivanje kože, mezoterapija se koristi i za izbeljivanje fleka i otklanjanje otečenosti oko očiju i tamnih kolutova. Takođe, njome se uklanjaju celulit i strije i stimuliše rast nove kose.

Da li je mezoterapija bolan tretman?

Mezoterapija je nehirurška, neizvanzivna metoda ubrizgavanja vitaminskih koktela u mezoderm (središnji deo kože), ciljano delujući na problematično mesto.

Ovi kokteli su napravljenih od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, homeopatskih agenasa, vitaminskih kompleksa i amino-kiselina. Pre svega, L-karnitina, mezostabila, vitamina C, vitamina A, ekstrakta artičoke, oligoelemenata, hijaluronske kiseline, dekspantenola…

U zavisnosti od njihovog apliciranja postoji mezoterapija iglom, gde se mezokokteli iglom ubrizgavaju u kožu, i bez igle, kada se unose u kožu pomoću dermarolera. Efikasniji je tretman iglom, jer aktivne supstance prodiru u dublje slojeve kože.

Mezoterapija

Mezoterapiju iglama mogu da izvode isključivo licencirani lekari, što pruža dodatnu bezbednost u odnosu na upotrebu dermalorela. Svaki tretman je individualan i određuje se ne samo prema problemu koji treba da reši, već zavisno i od godina starosti, pola, telesne težine, pa i od životnih navika pacijenta.

Bez obzira što se u proceduri koriste igle potpuno je bezbolna. One su specijalno dizajnirane da pruže komfor prilikom tretmana, dok se pre ubrizgavanja nanosi lokalni anestetik.

Koliko traje oporavak nakon tretmana?

Kako je reč o neivanzivnoj metodi oporavak nije potreban. Što znači da se odmah možete vratiti svojoj svakodnevnoj rutini, ali se preporučuje izbegavanje šminke, kozmetičkih preparata, kao i vrelih kupki, sauna i sunčanja nekoliko dana nakon tretmana.

Broj tretmana zavisi od samog problema i stanja tretirane regije.

Uverite se u zadivljujući efekat mezoterapije, posetite polikliniku Eterna Medical System. Naš tim lekara sa višegodišnjim iskustvom, uz primenu najsavremenije opreme i najkvalitetnijih preparata, otklonićete svaki nedostatak na vašoj koži.

Hi, How Can We Help You?