Botulin toksinom protiv znojenja

Botulin toksinom protiv znojenja

Botulin toksinom protiv znojenja je revolucionarna metoda koja vas oslobađa ovog neprijatnog problema.

Znojenje je fiziološki proces termoregulacije, odnosno hlađenja organizma kada telesna temperatura počne da raste. U trenutku kada se telesna temperatura podigne iznad normalne nervni sistem automatski šalje signal znojnim žlezdama. One počinju da luče znoj čijim isparavanjem sa površine tela dolazi do potrošnje energije. Samim tim i do smanjanjiva temperature.

Iako mnogi znojenje vezuju za vrele letnje dane, stresne situacije i fizička aktivnost se, takođe, svrstavaju u vodeće pokretača. Zapravo, ovaj proces se odigrava tokom čitave godine, ali problem nastaje kada do prekomernog znojenja dolazi nezavisno od godišnjeg doba, temperature i drugih izazivača. Obično se javlja na dlanovima, ispod pazuha i stopalima. Mada neretko zahvata i lice.

Kapi znoja i ružni tragovi na odeći stvaraju osećaj nelagode. Međutim, ono je mnogo više od estetskog problema. Prekomerno znojenje može da naruši celokupno zdravlje organizma. Zbog toga je neophodno da se otkloni određenim tretmanima.

Zašto je botulin toksin najbolje rešenje protiv znojenja?

Botulinum toxin je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. U pitanju je bakterija koja izaziva trovanje hranom pod imenom botulizam, te su ranijih godina mnogi uzimali sa rezervom kako botulin toksin može da se primenjuje kao tretman.

Botoxom protiv znojenja

Imajte u vidu da se u medici i kozmetologiji koristi niskokoncentrovani botulinski toksin koji se dobija specijalnom farmakološkom obradom u kontrolisanim uslovima. Što znači da je potpuno bezbedan za upotrebu. U početku je upotrebljavan za otklanjanje poremećaja mišića u oftalmologiji i neurologiji. Danas je najpoznatiji kao anti-aging metoda, a poslednjih 10 godina ima važnu ulogu i kod terapija pojačanog znojenja.

Znojne žlezde su inervisane nervnim završecima i rade samo kad su stimulisane. Upravo se botulin toksin vezuje za krajeve ovih nerava tako da predstavlja prepreku koja blokira oslobađanje neurotransmitera iz njih. Na taj način se sprečava slanje signala za proizvodnju znoja, pa znojne žlezde ostaju neaktivne.

Šta obuhvata ova procedura?

Ovaj tretman započinje nanošenjem anestetičke kreme na regiju koju treba tretirati. Sledeći korak jeste dezinfekcija ovog dela tela kako bi se stvorilo sterilno područje za nanošenje botoxa.

Botulin toksin se unosi malim insulinskim iglama kojim se ravnomerno raspoređuje pod kožu. Procedura je bezbolna i sigurna, jer su istraživanja pokazala da ne postoji štetno dejstvo.

Morate znati da se ovim tretmanom ne leči hiperhidroza, već se problem prekomernog znojenja eliminiše na ogređeni period. Nakon nekoliko meseci simptomi počinju da se javljaju, te je neophodno ponovo sprovesti terapiju.

Da li je neophodan oporavak posle tretmana?

Botulin toksinon protiv znojenja je tretman koji ne zahteva period oporavka, pa se odmah možete vratiti svakodnevnim aktivnostima. Ipak, nije preporučljivo nanositi bilo kakve kozmetičke preparate u toku tog dana.

Rezultati su vidljivi za 2 do 3 dana, a potpuni prestanak znojenja u tretiranoj regiji se javlja oko 10. dana nakon tretmana.

Botoxom protiv znojenja

Nemojte da dozvolite da vam problem prekomernog znojenja naruši samopouzanje, zakažite na vreme tretman botoxom u poliklinici Eterna Medical System.

 

Hi, How Can We Help You?