Hijaluronski fileri za punije usne i lice bez bora

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su doneli revoluciju kako u očuvanju, tako i u naglašavanju prirodne lepote lica.

Žene su od davnina u prvi plan stavljale lepotu svog lica, trudeći se da uspore proces starenja. Tako su stanovnice Civilizacije Doline Inda koristile preparat dobijen od usitnjenog poludragog kamenja. Egipćanke su pravile smešu od posebne vrste algi i joda ili broma. Dok se čuvena Kleopatra kupala u mleku i koristila matični mleč za ublažavanje bora.

Trend isticanja ženske lepote zadržan je i u modernom dobu, te ne čudi što estetska medicina veliku pažnju posvećuje razvoju procedura koje će sačuvati mladalački izgled. Ranijih decenija jedini način da se to postigne bila je estetska hirurgija. Srećom, danas postoje mnoge neivanzivne metode koje daju neverovatne rezultate. Jedna od njih jesu hijaluronski fileri.

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su biorazgradivi gelovi, glatke konzistencije, koji se baziraju na hijaluronskoj kiselini. U pitanju je prirodni sastojak, koji baš kao kolagen, se nalazi u telu čoveka. Pored kože, osnovni je deo pupčane vrpce, očiju, zglobova, sinovijalne tečnosti, staklastog tela. Njena glavna funkcija je da vezuje vodu i zadrži je u dubokim slojevima tako da kožu čini zategnutom i glatkom.

Procesi sinteze i razgradnje hijaluronske kiseline se odvijaju naizmenično u organizmu. Međutim, ulaskom u 3. deceniju života koncentracija se postepeno smanjuje. Već oko 50. godine imamo 50 odsto manje hijaluronske kiseline, te ju je potrebno nadoknaditi iz drugih izvora. Upravo tu ulogu imaju hijaluronski fileri.

Koji estetski problemi se mogu rešiti hijaluronskim filerima?

Hijaluronski fileri se u najvećoj meri koriste za popunjavanje bora, posebno nazolabijalnih. Mada ne treba zanemariti njihovo višestruko dejstvo, pa možemo slobodno da kažemo da uspešno koriguju sve nepravilnosti ne samo na licu, već i na području vrata i dekoltea.

Hijaluronski fileri za lice

Pomoću filera možete dobiti punije usne pravilnih kontura, a otkloniti podočnjake. Primenjuju se i za oblikovanje vilične linije i brade, ispravljanje asimetrije jagodica i nosa, kao i za podizanje kapaka na očima.

S obzirom da hijaluronski fileri nadoknađuje prirodni sastojak koji nestaje s godinama i istovremeno podstiču proizvodnju kolagena koriste se za podmlađivanje dekoltea, vrata i šaka. Takođe, omogućavaju dubinsku hidrataciju, neutrališući štetne slobodne radikale. Imaju blagotvorno dejstvo i u otklanjanju staračkih fleka i ožiljka.

Edukacija za stručnjake – Hijaluronski fileri za lice »

Da li je upotreba hijaluronskih filera bezbedna?

Hijaluronski fileri se proizvode pod strogo kontrolisanim uslovima. Što znači da se moraju koristiti samo oni koji ispunjavaju naložene standarde. Na taj način je zagarantovana bezbednost tretmana, bez rizika od neprirodnog uvećanja, pojave grudvica i narušavanja prirodnih crta lica i mimike, kao i drugih neželjenih efekata.

Baš kao mezoterapija spadaju u neivanzivne metode. Procedura se izvodi tankim iglicama, a pre aplikovanja nanosi se anestetička krema kojom se eliminiše bol. Oporavak nije potreban, pa se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Rezultati su odmah vidljivi nakon tretmana. Njihova trajnost zavisi od koncentracije hijaluronske kiseline. Naime, hijaluronska kiselina se posle određenog perioda resorbuje, te je potrebno proceduru ponoviti.

Hijaluronski fileri za bore

Pružite svojoj koži najbolji tretman hijaluronskim filerima, posetite polikliniku Eterna Medical System. Tim iskusnih lekara specijalista konstantno radi na usavršavanju estetskih procedura, tako da dame jedino kod nas mogu da izaberu Barbie lips ili Russian lips metodu uvećanja usana.

 

 

Hi, How Can We Help You?