Kolagen – Nithya tretman

Kolagen

Kolagen – Nithya tretman

kolagen je jedan od glavnih sastojaka koji čuva mladalački izgled vaše kože.

Starenje je proces koji ne možemo da izbegnemo. I dok pojedini stručnjaci ističu da počinje odmah nakon rođenja, drugi smatraju da u zrelo doba ulazimo sa 25 godina. Bez obzira što ne postoji mogućnost da tačno odredimo njegov početak jedno je sigurno – starenje donosi brojne promene u ogranizmu.

Prva na udaru je koža. Tokom godina ona je izložena sunčevim zracima i radom klima uređaja leti, dok zimi trpi nalete vetra i suv vazduh u zatvorenim prostorijama. Osim spoljašnjih uticaja negativni efekat na kožu ima i sam način života, stres, nedovoljno sna, ali i neadekvatna nega i upotreba jakih preparata i make up proizvoda.

Iako se pojava bora, staračkih fleka i sivog tena smatra prirodnim posledicama starenja, čitav proces možemo da usporimo. Zahvaljujući napretku nauke i tehnologije za ublažavanje nepravilnosti na koži ne moramo da se podvrgavamo invanzivnim estetskim intervencijama. Sve veći broj zdravih, aktivnih starijih žena bira suptilnije tretmane, te se može pohvaliti besprekornim tenom i blistavom kožom pomoću jednog prirodnog sastojka – kolagena.

Šta je kolagen?

Kolagen je, baš kao i hijaluronska kiselina, osnovni sastojak ljudskog tela. U pitanju je glavni strukturni protein u koži, koji čini 33 odsto svih proteina. Ulazi u sastav kostiju, mišića, kože i tetiva.

Otkriven je početkom 20. veka, kada je i prvi put opisan. Naziv je dobio od grčkog izraza koji u prevodu znači “stvaratelj lepila”. Upravo ime ukazuje na funkciju koju ima u telu, a to je obezbeđivanje čvrstine.

Ubrzo po otkrivanju protein je probudio interesovanje brojnih naučnika, uključujući dobitnike Nobelove nagrade Cricka, Paulinga, Richa i Yonatha. Na osnovu njihovih istraživanja otkriveno je čak 28 struktura kolagena, a najvažnije su 4.

Tip I kolagen čini osnovu kostiju. Ujedno je najrasprostranjeniji. Kolagen tipa II nalazi se u hrskavici, a tip III u embrionalnom tkivu. Bazalne membrane gradi kolagen tipa IV.

Kako kolagen utiče na stanje naše kože?

Ljudski organizam proizvodi kolagen svakog dana. Međutim, njegova proizvodnja se usporava starenjem. Počev od 25. godine telo prosečno gubi oko 1 odsto kolagena godišnje. Što znači da u 80-im godinama imaćemo čak 75 odsto manje kolagena u telu nego u 20-im.

Kolagen

S obzirom da ovaj protein čini skoro 80 odsto sastava kože smanjena proizvodnja se u najvećoj meri odražava na njen izgled. Dolazi do gubitka elastičnosti, čvrstoće i gipkosti, pa koža postaje opuštenija i javljaju se bore.

Bez obzira što je nedostatak kolagena najizraženiji na licu, problem pogađa kožu čitavog tela, te celulit postaje vidljiviji.

Zašto je Nithya najbolji tretman sa kolagenom?

Na tržištu danas postoje mnogi preparati i napici na bazi kolagena koji imaju zadatak da omoguće telu da iskoristi unete peptide. Ipak, efekti koji se pomoću njih postižu nisu zadovoljavajući. Odnosno, na ovaj način moguće je samo poboljšanje kvalitete vezivnih tkiva, ali ne i pomlađivanje kože. Srećom, tu je Nithya tretman koji je dokazano najučinkovitiji kod otklanjanja znakova starenja.

Tretman se zasniva na kolagenu tipa 1 koji je sto odsto pročišćen i proizveden po najmodernijim tehnološkim procesima tako da se u potpunosti poštuje prirodna biološka struktura kolagena. Time su zagarantovani ne samo izuzetni rezultati, već i potpuna bezbednost.

Ubrizgavanje u kožu vrši se injektivnim putem u kritičnom predelu, pri čemu “poravnava” problem, tj. vrši regeneraciju tkiva i poboljšava teksturu kože. Istovremeno, deluje poput lepila, te podstiče proizvodnju prirodnog kolagena čime se povećava elasticitet i čvrstina kože.

Kolagen

Nithya tretman je posebno preporučljiv za predeo vrata. Koža na ovom delu tela je tanja i sadrži manje gradivnih elemenata, uključujući i kolagen, pa je proces podmlađivanja zahtevan za druge metode. Takođe, idealan je za otklanjanje fleka, akni, ožiljaka, strija i celulita.

Podarite svojoj koži mladalački izgled, posetite polikliniku Eterna Medical System i uverite se sami u vrhunsko dejstvo Nithya tretmana.

Hi, How Can We Help You?