Barbie lips ili Russian lips?

Barbie lips ili Russian lips

Barbie lips ili Russian lips?

Barbie lips ili Russian lips su pitanja koje postavljaju mnoge pripadnice lepšeg pola.

Usne su najlepši deo lica, te ne čudi što su se žene od davnina trudile da ih istaknu. Tako su u drevnoj Civilizaciji Doline Inda pripremale poseban preparat od usitnjenog poludragog kamenja. Egipćanke su za negu usana pravile smešu od algi i joda, dok je čuvena Kleopatra koristila “karmin” od drobljenih mrava i buba kako bi njene usne imale crvenu boju.

Usne su dobile novi izgled zahvaljujući pojavi karmina. Počev od japanskih gejši sa karakteristično iscrtanim usnama, preko Kraljice Elizabete I, koja je uvela stil belog lica sa crvenim usnama, pa do holivudskih diva Zlatnog doba – karmin je bio neprikosnoveni vladar ženskog lica. Iako je još uvek omiljeni make up proizvod dama širom sveta, trendovi u beauty svetu danas naglašavaju prirodnu lepotu sa izraženom punoćom. U tom cilju kozmetologija je razvila niz tehnika. Najnoviji, ujedno i najtraženiji, su Barbie i Russian lips tretmani.

Barbie lips ili Russian lips – razlika u efektu

Barbie lips ili Russian lips tehnika je napravljena po uzoru na ruske lutke. Njome se naglašava kupidonov luk kako bi se postigao srcolik oblik usana sa malo volumena u sredini koji je prepoznatljiv za lica ruskih lutaka. To znači da se akcenat ne stavlja na prevelik volumen, već se teži da se usne blago podignu. Zapravo, ovom tehnikom vrši se dodavanje volumena u centar usana, dok strane i dalje ostaju relativno u liniji sa licem. Kao rezultat usne su podignute i jasnije definisane.

Barbie lips ili Russian lips

Baš kao što naziv kaže, Barbie lips je inspirisana izgledom omiljene lutke devojčica širom sveta. U pitanju je autorska metoda dr Tanje Radenkov Medenica. Ona obuhvata, najpre, postizanje punoće pomoću hijalruonskih filera, a zatim i konturisanje bojom. Na taj način se dobija svež, atraktivan izgled usana.

Koja je razlika u odnosu na klasične korekcije usana

Klasična metoda povećanja usana zasniva se na ubrizgavaju filera horizontalno u usnu tako da se ravnomerno raspoređuje volumen.

Barbie i Russian lips karakteriše specifičan način izvođenja. Za razliku od standardne tehnike, ovde se ubrizgavanje hijalurona vrši vertikalno. S obzirom da je fokus na centar usana polazi se od osnove i povlači ka spolja, prema ivici usana. Time je izbegnut tzv. “duck face” efekat, koji je čest problem prekomerne korekcije usana običnom metodom.

Barbie lips ili Russian lips

Druga važna razlika jeste vreme izvođenja. Ovakva vrsta intervencije zahteva veću preciznost u radu, te tretman traje gotovo dvostruko duže od standardne tehnike linearnog punjenja. Takođe, neophodno je da usne budu potpuno prirodne kako bi se postigao volumen isključivo u centru usana. Ukoliko su ranije vršene korekcije, hijaluron fileri moraju da budu resorbovani najmanje 2 nedelje pre Barbie lips ili Russian lips tretmana.

Da li je bezbednija metoda Barbie lips ili Russian lips?

Obe tehnike spadaju neinvanzivne tretmane. Izvode se pomoću hijaluronskih filera, tj. sintetičke hijaluronske kiseline u obliku gela. Ona ima isto dejstvo kao i prirodna koja se nalazi u našoj koži, pupčanoj vrpci, očima, zglobovima, dermisu, sinovijalnoj tečnosti, te primenom ne postoji rizik od neželjenih efekata, neprirodnog uvećanja, pojave grudvica i drugih komplikacija.

Barbie lips ili Russian lips

Drage dame, bez obzira da li je vaš izbor jedan od navedenih oblika usana, posetite polikliniku Eterna Medical System. U prijatnom ambijentu naš tim iskusnih lekara specijalista podariće vašim usnama izgled kakav ste oduvek sanjale.

 

 

 

Hi, How Can We Help You?