Nega lica u tridesetim

nega lica u tridesetim

Nega lica u tredestim je neophodno

Nega lica u tridesetim je odraz našeg zdravlja i lepote. Na njemu “čitamo” različite dobre ili loše životne navike, zahvaljujući kojima koža može da blista, bude puna i jedra, ili, sa druge strane, da deluje usahlo, sivo i umorno.

U kasnim dvadesetim polako počinju da se oslikavaju prvi znaci promena na koži. Organizam sporije proizvodi kolagen, koji je zaslužan za tonus i mladalačku jedrinu. Dolazi do sporije regeneracije ćelija, tako da koža nije sposobna da se sama nosi sa promenama nastalim pod uticajem spoljašnjih faktora: izloženosti suncu, vetru, svakodnevnom šminkanju… Prevencija bi trebalo da bude prioritet.

Kako tretirati kožu?

Nega lica u tridesetim se ne odnosi samo na određen period. Potrebno je cele godine kožu štititi kremama sa zaštitnim faktorom. Na taj način sprečavamo delovanje UV zračenja, koje dovodi do trajnih promena, u vidu pojave pega, fleka i bora.

Još jedan važan činilac je adekvatna hidratacija. Nije dovoljno da unosimo dovoljno tečnosti i zdravo se hranimo. Da bi koža dobila potrebne hranljive sastojke i vodu, neophodno je delovati lokalno – korišćenjem adekvatnih krema prilagođenih različitim tipovima. Međutim, površni sloj kože onemogućava prolazak velikih molekula (kao što su vitamin C ili hijaluronska kiselina). Tako kožu ne hranimo u potpunosti.

Nega lica u tridesetim i koje se metode još preporučuju?

Danas su nam na raspolaganju još efikasnije metode, u vidu aplikacije različitih mezoterapijskih koktela. Na taj način preskačemo barijeru površnog sloja kože i hranljive sastojke ubacujemo direktno u srednji sloj (mezoderm), gde direktno deluju. Na taj način je podmlađujemo, obnavljamo, postaje elastičnija i sjajnija.

Dobre navike stiču se tokom celog života. Zato svakoga dana učinite mali korak koji dugoročno vodi do zdrave, lepe i negovane kože.

Dođite kod nas u eterna polikliniku i povratite samopouzdanje i kvalitet života, očekujemo vas na adresi Molerova 3, Vračar, 11000 Beograd.

Hi, How Can We Help You?