Abdominoplastika

Abdominoplastika

Abdominoplastika, opuštena koža na stomaku

Abdominoplastika rešava ČESTE PROBLEME ŽENA, a naša doktorka Tanja objašnjava sce detalje.

Koja sva pitanja mogu da vas muče a na koje imamo odgovor:

  • Koža na stomaku vam je opuštena?
  • Primećujete strije na telu?
  • Ne možete da se rešite viška masti, osećate se loše i niste zadovoljni svojim izgledom?
  • Niste usamljen slučaj.

 

Veliki broj žena muče ovakvi problemi, pa se pitaju gde je rešenje.

Dr Tanja Radenkov, specijalizant plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije nam kaže da je rešenje abdominoplastika.

Abdominoplastika

Abdominoplastika je jedna od od najtraženijih operacija u svetu i kod nas”, objašnjava doktorka i dodaje da su idealni kandidati za ovu operaciju upravo osobe sa pomenutim problemima: opuštenom kožom na stomaku, sa strijama, viškom masti i opuštenim mišićima.

U grupu pacijenata kojima je najčešće potrebna intervencija uklanjanje viška kože, nalaze se žene koje su imale jedan ili više porođaaja kao i svi oni koji su doživeli velike varijacije u težini. Operacija je često udružena sa liposukcijom stomaka, bokova i drugih delova tel”, ističe naš stručnjak.

Kako se izvodi operacija?

Kako dodaje doktorka Radenkov, operacija se vrši u opštoj anesteziji te sam proces nije bolan. Svakako da se u postopoerativnom toku može javiti bol u regijama koje su operisane ali to umereno. Višak kože stomaka koji se ukloni daje potpuno novu figuru i mlađi izgled. Zato je ova operacija vrlo popularna i tražena. Zbog tempa života, najčešće ne pronalazimo vreme za trening, dovoljnu fizičku aktivnost i kvalitetnu ishranu. Zbog svega navedeno često se stvara višak kože i masnog tkiva koji nam vare fizički izgled i utiču na samopouzdanje.

“Oporavak je individualan, od sedam dana do tri nedelje. Preporuka je da se nosi steznik četiri do šest nedelja nakon operacije, isti periord važi i za trening i teže fizičke aktivnosti”, napominje.

Rezultati veoma tražene intervencije

Naravno, svi koji žele da se reše strija, masti i opuštene kože pitaju se šta će im doneti ovaj hiruški zahvat. Stomak koji je pre bio opušten i nezategnut nakon ove operacije može da izgleda čvrsto, izdefinisano kao da godinama niste izlazili iz teretane. Dermolipektomija je operacija koja donosi najveće zadovoljstvo pacijentima jer su ogromne razlike pre i posle intervencije što poboljšava kvaliteta njihovog života i utiče da se ponovo osećaju poželjno i mlađe”, poručuje dr Tanja Radenkov.

dr Tanja Radenkov
Dr Tanja Radenkov Medenica
Hi, How Can We Help You?