Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

Telo

 

Lepo oblikovano i zategnuto ljudsko telo je oduvek bilo sinonim za lepotu.  Još iz doba antike pokazivanja tela u svakom obliku i u svakoj prilici smatralo se sastavnim delom svakodnevice.


Uz pomoć plastične hirurgije, njene tehnike i algoritama, iz estetske tačke gledišta telo može da se dovede skoro pa do savršenstva.


Mogu da se iskoriguju nedostatci, da se povečavaju ili smanjuju delovi tela, da se premeštaju delovi masnog tkiva u druge delove tela i time dobije željeni oblik. Sve navedeno se primenjuje i radi u funkciji da bi i anatomija i fiziologija čoveka bili u skladu sa željama pacijenta i u korelaciji sa mogućnostima hirurga.

 

Kult lepog i negovanog tela svakako ne jenjava, naprotiv sve više i više ima svojih poklonika koji smatraju da su imidž i pojava veoma bitni.

 

Ne samo medju sportistima ili estradnim zvezdama, osoboma koje se bave javnim poslom, danas je to sve jako dostupno i ljudima koji se ne bave javnim poslom i estradom.

 

Lepo oblikovano telo je postalo opšte prihvatljivo, komercijalno i što je takođe bitno finansiski dostupno kod većine onih koji žele nešto da promene.

 

Dosta od operativnih zahvata sa kojim se bavi plastična i estetska hirurgija se odnose na raznim delovima ljudskog tela.


Među najtrazenijim svakako jesu :

  • Povečavanje grudi (augmentacija)
  • Smanjivanje grudi (redukcija)
  • Liposukcija
  • Abdominoplastika
  • Lipotransver


Svakako ovo nisu jedine estetske intervencije sa kojima se poboljšava izgled tela. Nekolicina njih se odnose i na čistu rekonstrukciju u smislu odsranjivanje odredjenih tumora i rekonstrukciju tog dela tela koji je pretrpeo promenu usled određene bolesti.


Na tržištu postoje razne paleta krema za hidraciju kako bi kožu i telo učinili sjajnijom i boljom ali su to pre svega elementi koji najčešće mogu da održavaju kožu ili telo ali ne i da nadomeste nedostatke koje može plastična hirurgija. Vežbanjem i fizičkom aktivnosti, korigovanjem ishrane i načina života takođe možete nadomestiti neke od nedostataka, međutim to znači promenu načina vaših dnevnih rutina i navika iz korena. Zbog tempa života i obaveza, većina nije u mogućnosti da se prilagodi novom načinu života a treba uzeti u obzir da je to takođe dug period da bi se ostvario napredak. Treba da prođe od nekoliko meseci, čak i do nekoliko godina da bi se video napredak dok odlaskom kod plastičnog hirurga imate instant, trenunti efekat što zapravo hirurgiji daje znatnu prednost obzirom da znamo koliko vremena danas nemamo za gubljenje.


Plastična hirurgija predstavlja granu medicine koja se ne bavi samo rekonstrukcijom i ispravljanjem nedostataka već i povratakom funkcionalnosti nekih delova tela.