Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

ZATEZANJE (LIFTING) NADLAKTICE

 

Lifting nadlaktice takođe spada u red procedura koje se odnose na estetiku tela, konkretnije estetiku gornjeg ekstremiteta.

 

Nadlaktica, njena koža i mišići oko same nadlaktične koste i te kako su izloženi spoljašnim nepogodnim uticajima okolin, što dodatno doprinosi njihovom starenju. S druge strane, nešto na šta takodje ne možemo da utičemo svakako je zemljina teža i gravitacija. Sam položaj nadlaktice u odnosu na ostatak tela je jako specifičan i izložen gravitaciji i težnjom ka dole. Ovo jako utiče na pojavu opuštene kože , naročito u unutrašnjem (medijalnom) delu nadlaktice.

 

Operativna intervencija često puta može biti izvedena i u lokalnoj anesteziji. Drugi načini jesu analgosedacija i svakako opšta anestezija. Odluka o tome kakva će anestezija biti upotrebljena donosi hirurg prema faktičkom stanju pacijent, u korelaciji sa anesteziologom.

 

Cilj liftinga nadlaktice je da se postigne maksimalno zatezanje kože i potkožnih struktura prevashodno mišića.

 

Nakon preoperativnog iscrtavanja i obeležavanja, pristupa se početnim rezovima (incizijama), a  operacija se uspešno završi ušivanjem kože u slojevima, pod odredjenom tenzijom da se obezbedi potrebno zatezanje sa jedne strane i da ne dodje do nekroze same regije zbog te iste tenzije, tj. da preveniramo nekrozu režnja.
U postoperativnom toku pacijent bi trebalo da se pridržava higijensko-dijetetskog načina života, ordinira mu se antibiostka terapija per os (oralni antibiotici), analgetska terapija po potrebi i terapija protiv otoka. Lokalno se prepisuju antibiotske masti, da bi se prevenirala eventualna nepoželjna i nepovoljna infekcija same rane i da se dodatno hidrira koža.

 

Moguće komplikacije:

  • infekcija
  • dehiscencija rane (otvaranje rane)
  • hematom
  • nekroza
  • Kontakt forma

    Polja oznacena sa * su obavezna