• Molerova 3, 11000 Beograd
  • Pon - Sub 08:00 - 20:00

Terapija proširenih vena

Uzrok proširenih vena

Uzrok nastanka proširenih vena

Jednostavno rečeno uzrok nastanka proširenih vena može biti nepoznat, nasledan ili povezan sa načinom života. Vidljive promene vezane za proširenje nisu retkost i mnogi se zbog njih osećaju nekomforno i sakrivaju ih odećom, misleći da lek za njih ne postoji.

Predispoziciju za nastanak proširenih vena imaju ljudi koji dugo stoje, ili sede, konzumiraju cigarete, takodje učestalost proširenih vena je veća kod ženskog pola. Vene se dele na duboke i površinske. Proširenje zida je češće kod površinskih vena. Ukoliko se radi o proširenju površinskih vena to se manifestuje dilatiranim, izvijuganim i prominentnim venama . Dok proširenja dubokih izazivaju oticanje članaka, bol u nogama, crvene ili smeđe mrlje oko članaka i na kraju ulkuse na nogama. Zbog toga je neophodno prvo tretirati proširenja, a zatim varikozne vene na površini.

Kako funkcioniše tretman mikrotalasne ablacije za vene?

Mikrotalasna ablacija je endovenski tretman. Ovo je sličan pristup tretmanu kao laserska ablacija i radiofrekventna ablacija. „Endovenozna“ znači da je uređaj za lečenje unutar vene tokom intervencije. Lokalni anestetik je jedina potrebna vrsta anestetika. To znači da pacijenti mogu ići kući sat vremena nakon intervencije.

Aparat za mikrotalasnu ablaciju ima sve prednosti radiofrekventne ablacije kao i najnovije lasere. Ne mora biti u kontaktu sa zidom vene a snaga prelazi sa strane vrha direktno u zid. Mikrotalasi utiču na vodu u ćelijama u zidu vene. Aparat ne emituje nikakvu „svetlost“, pa nema potrebe za laserskim merama predostrožnosti.

Mikrotalasni tretman proširenih vena

Kao takav, novi mikrotalasni tretman za proširene vene (EMVA) ima nekoliko prednosti u odnosu na trenutne tehnike endovenske termalne ablacije.

Aparat za mikrotalasnu ablaciju je uzbudljiv novi razvoj u hirurgiji proširenih vena. Svakako je korisno za lečenje velikih proširenih vena i velikih perforatornih vena.

Kod nas u Eterna Hospitalu imamo najsavremeniji aparat za lečenje pomenutog problema. Za detaljnije informacije, možete zakazati konsultativni pregled kod dr Tanje Radenkov Medenice i rešiti se ovog problema .

Hi, How Can We Help You?