Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

ZATEZANJE (LIFTING) VRATA

 

Vrat je jako bitan i važan segment ljudskog tela. Njegova važnost se ogleda u tome što on predstavlja spoj izmedju glave i ostatka tela. Iz ugla plastične hirurgije je jako važan jer znaci starenja su upravo na vratu jako izraženi, upadljivi i uočljivi.


Nekoliko znakova starenja su jako uočljivi kada je vrat u pitanju:

 

  • opuštena koža na vratu,
  • hiperpigmentacije,
  • paralelne bore u obliku ogrlice (kao cilindrične trake jedna ispod druge).


Kada se iscrpe sve anti-ageing procedure za zatezanje i podmladjivanje vrata, poput mezoterapije, hemijskog pilinga, PRP tretman, Celular matrix, kao i odredjeni laserski tretmani, pristupa se hirurškom zatezanju vrata (lifting vrata).


Lifting vrata je hirurška procedura kojom se postiže zatezanje svih slojeva kože i potkože na vratu, kao i odsecanja viška kože. Sa ostalim anti-ageing procedurama postiže se poboljšanje kvaliteta kože samog vrata.


Sam lifting vrata može biti samostalno odradjen ili u sklopu velikog i opsežnog liftinga lica.


Nakon uzete anamneze, pristupa se preoperativnom iscrtavanju i planiranju. Sledeći korak je davanje opšte anestezije i nakon toga pristupa se samom operativnom zahvatu.
Postoperativni period zahteva antibiotsku terapiju, analgetsku terapiju, hidratacionu terapiju, mirovanje i poseban higijensko-dijetetski režim .

 

Moguće komplikacije:

 

  • sve komplikacije koje mogu da se dese kada se hirurški zateže odredjeni deo kože (hematom, infekcija, loša prokrvljenost odredjenih delova tretirane regije),
  • sve komplikacije koje se dešavaju kada je u pitanje opsežan hirurški face lifting, a kao segment te operacije ubraja se i lifting vrata.
  • Kontakt forma

    Polja oznacena sa * su obavezna