Podmladjivanje vagine

Žene se starenjem suočavaju sa nekim ginekološkim stanjima koja su povezana sa hormonskim promenama koje mogu da dovedu do opuštanja zidova vagine, suvoće koja uzrokuje bolne seksualne odnose, urinarne inkontinencije koja je česta kod žena nakon porodjaja ili u toku menopauze. Ovi problemi u velikoj meri utiču na svakodnevne aktivnosti, što između ostalog
dovodi do lošeg kvaliteta života. Tretman vaginalne rejuvenacije može se sprovesti CO2 laserom, hijaluronskim filerima, aptos nitima i vaginoplastikom.

CO2 laser je napredna minimalno invazivna tehnologija u podmlađivanju koja se koristi za lečenje ginekoloških problema. Napredni vaginalni laserski tretman korišćenjem frakcionog CO2 lasera ​​sa sondom od 360 stepeni koja pokriva ceo zid vagine pomaže da se značajno poboljša zdravlje vagine. Tokom postupka, vaginalna sonda se ubacuje u vaginu, usmeravajuci energiju lasera ​​da stimuliše ćelije fibroblasta, biološke ćelije koje sintetišu vaginalni kolagen, da efikasnije rade u procesu remodeliranja kolagena bez invazivne ablacije, dok istovremeno povećava hidrataciju i zateže vaginalno tkivo, što rezultira poboljšanim simptomima urinarne inkontinencije posebno tokom kijanja ili kašlja. Kao rezultat, vaginalna koža će biti primetno svetlija i glatkija u roku od 1 nedelje nakon procedure.Tretman traje samo 5-10 minuta, tako da pacijenti mogu biti sigurni da je vreme intervencije kratko i da postoji minimalna nelagodnost tokom intervencije.

Preporučuje se da se intervencija radi u dve ili tri sesije sa razmakom izmedju tretmana koji odredjuje lekar na osnovu indikacije. Primetne promene nakon prvog tretmana mogu se postići u roku od 4-6 nedelja. Vaginalne promene mogu uključivati hidrataciju vagine, svetliji ton kože, stimulaciju kolagena i remodeliranje zida vagine. Ovi efekti zahtevaju vreme, jer laser stimuliše Vaše ćelije za sintezu novog kolagena, hijaluronske kiseline I ostalih komponenti, što objašnjava zašto se finalni rezultati uočavaju do dva meseca od intervencije. Nakon procedure potrebno je da pacijent privremeno izbegava podizanje teških tegova i vežbanje, apstinencija od seksualnih odnosa najmanje 7 dana,
Tretirano područje mora biti čisto, suvo uz obavezno izbegavanje nošenja uskog veša.

Hijaluronski fileri se takođe mogu koristiti za podmlađivanje vagine. Preporučuju se svim ženama koje imaju nevoljno oticanje urina, suvoću vagine, lihen sklerozus, problem sa ožiljkom od epiziotomije, nakon primena zračenja i onima koji hoće da povećaju i osveže male i velike usne, G tačku i klitoris, u cilju većeg uživanja u intimnim odnosima. Pre intervencije se na željenu regiju nanosi anestetička krema, nakon toga se aplikuju fileri. Prodedura traje do 30 minuta, bezbolna je, nema potrebe za oporavkom niti posebnom negom nakon intervencije. S obzirom na to da se filer vremenom apsorbuje intervencija se može ponoviti nakon 1-2 godine ukoliko postoji potreba.

Takođe mogu se postavljati i APTOS NITI kroz vaginalni zid koje u sebi imaju i hijaluronsku kiselinu i koje u narednim danima dovode do produkcije kolagenih vlakana koja stežu vaginu sa svih strana I tako je sužavaju. Efekat traje nekoliko godina. Ova hirurška intervencija je rutinska, zahteva pripremu tako što će biti urađene standardne laboratorijske analize krvi.
Oporavak traje 24 sata. Polni odnosi se mogu imati sedam dana nakon intervencije.

Vaginoplastika je postupak za konstruisanje vagine. Radi se kod žena koje su imale povredu pri porođaju, žene koje su bile na lečenju od raka, žene sa urođenim anomalijama i transrodne žene.Takođe je za stvaranje transrodne vagine, koja pomaže pojedincima da postignu željeni rodni identitet. Detalji procedure zavise od vaših ciljeva ili medicinskih potreba i uključuju
rekonstrukciju ili rekreaciju vagine upotrebom različitih hirurških tehnika.
Vaginoplastika je jedna vrsta procedure za poboljšanje izgleda ili funkcije vagine.

Pacijent prolazi procene i testiranja kako bi se pripremili za operaciju. To su najpre fizički pregled da se proceni zdravlje pacijenta i medicinska istorija. Potom edukacija pacijenata o rizicima, prednostima i zahtevima posthirurške nege. Prednosti nakon operacije mogu uključivat poboljšano seksualno zadovoljstvo i samopouzdanje. Oporavak može trajati od nekoliko nedelja do nekoliko meseci, u zavisnosti od obima operacije. Posthirurška nega nakon vaginoplastike zavisi od vrste vaginoplastike. Nakon procedure potebni su redovni pregledi kako bi se ispratio tok oporavka.

Zakažite konsultativni pregled u poliklinici Eterna i saznajte nešto vise o ovom tretmanu!

Hi, How Can We Help You?