Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka

Znate li šta je lasersko uklanjanje dlaka?

Lasersko uklanjanje dlaka je medicinska procedura koja koristi koncentrisani snop svetlosti (laser) za uklanjanje neželjenih dlačica.

Laser emituje svetlost koju apsorbuje pigment (melanin) u dlaci. Svetlosna energija se pretvara u toplotu, što oštećuje folikule dlaka. Ovo oštećenje inhibira ili odlaže budući rast kose. Za početno uklanjanje dlaka potrebno je više tretmana laserskog uklanjanja dlaka, a možda će biti potrebni i tretmani održavanja. Uobičajne regije su noge, pazuh, gornja usna, ledja, grudi, brada i bikini liniji. Međutim, moguće je tretirati neželjene dlačice u skoro svim oblastima, osim na očnim kapcima ili okolnom području. Nakon laserskog uklanjanja dlaka moguća je privremena nelagodnost, crvenilo i otok. Svi znaci i simptomi obično nestaju u roku od nekoliko sati.

EPILACIJA

Kako se spremiti za epilaciju?

Pre epilacije treba izbegavati druge metode uklanjanja dlaka. Čupanje, depilacija voskom i elektroliza mogu poremetiti folikul dlake i treba ih izbegavati najmanje četiri nedelje pre tretmana. Brijanje se preporučuje dan pre laserskog tretmana. Uklanja dlake iznad kože koje mogu dovesti do površinskog oštećenja kože od izgorenih dlačica, ali ostavlja dlaku netaknutom ispod površine.

Tokom tretmana nosićete posebne naočare da zaštitite oči od laserskog zraka. Lekar može primeniti lokalni anestetik na vašu kožu kako bi smanjio bilo kakvu nelagodnost tokom lečenja. Kada lekar aktivira laser, laserski zrak će proći kroz vašu kožu do folikula dlake. Intenzivna toplota laserskog zraka oštećuje folikule dlake, što inhibira rast kose. Možda ćete osetiti nelagodnost, kao što je topao ubod igle, i verovatno ćete osetiti hladnoću od rashladnog uređaja ili gela. Tretman uklanjanja dlaka male površine, kao što je gornja usna, može potrajati samo nekoliko minuta. Tretman veće površine, kao što su leđa, može trajati više od sat vremena. Nakon tretmana se preporučuje nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom na tretiranim regijama, tretman ne ograničava osobu da nastavi da se bavi uobičajnim životnim aktivnostima.

Lasersko uklanjanje dlaka

Dlake ne opadaju odmah, ali ćete ih opadati u periodu od nekoliko dana do nedelja. Ovo može izgledati kao nastavak rasta kose. Ponovljeni tretmani su obično neophodni jer se rast i gubitak kose prirodno dešavaju u ciklusu, a laserski tretman najbolje funkcioniše sa folikulima dlake u fazi novog rasta. Lasersko uklanjanje dlaka obično zahteva dva do šest tretmana. Interval između tretmana će varirati u zavisnosti od lokacije. Na područjima gde kosa brzo raste, kao što je gornja usna, tretman se može ponoviti za četiri do osam nedelja. Na područjima sa sporim rastom kose, kao što su leđa, tretman može biti svakih 12 do 16 nedelja.

Recite NE bolnim jednomesečnim depilacijama, svakodnevnoj upotrebi brijača, problema sa uraslim dlačicama, a ipak se oslobodite dlačica! Kako?

Poliklinika Eterna ima idealno rešenje za Vas!

 

 

Hi, How Can We Help You?