• Molerova 3, 11000 Beograd
  • Pon - Sub 08:00 - 20:00

Korigovanje podočnjaka

korigovanje podočnjaka filerima

Heluronski fileri su opcija za korigovanje podočnjaka. Kažu da su oči prozori duše. Kada vam oči izgledaju umorno čak i kada se osećate odmorno, možete pribegnuti nekim od naših tretmana. Mladi i stari pacijenti traže ovaj tretman, jer ružne vrećice ispod očiju ne poznaju starost.

Da li je tretman korekcije podočnjaka hijaluronskim filerima za vas? Pročitajte nešto više kako tretman može da vam pruži snagu koja vam je potrebna da biste izgledali i osećali se bolje.

 

Kakvo rešenje nudi hijaluronski filer u predelu podočnjaka?

Oči su najupečatljivija crta lica. Mnogi muškarci i žene smatraju da kada im oči ne izgledaju dobro, ne osećaju se dobro. Vrećice ispod očiju, tamni krugovi i izdubljeni izgled ispod očiju mogu učiniti da izgledate iscrpljeno i ostariti izgled lica.

 

Dermalni filer može pomoći u popravljanju problematičnog područja ispod očiju. Dr Tanja Radenkov Medenica i njen tim su veoma obazrivi kada ubrizgavaju filer u ovu nežnu oblast, jer će upotreba previše proizvoda dati loše rezultate. Obično, tretman počinje sa manjom količinom filera. Zatim se filer ponovo ubrizgava za 2 nedelje za optimalne rezultate. Važno je znati da tretman filerima za suze nije jedan i završen proces i trebalo bi da očekujete da ćete se podvrgnuti višestrukim tretmanima da biste dobili optimalne rezultate.

 

Zašto odabrati punilo filere za korekciju podočnjaka?

Za većinu ljudi starenje znači gubitak volumena u predelu ispod očiju. Na ovoj delikatnoj regiji lica, mogu se videti bore, udubljenja ispod očiju, tamne krugove i istanjenu kožu već u našim 20-im godinama. Za mnoge pacijente, ovaj deo prirodnog procesa starenja je uznemirujući. Mnoge osobe genetski imaju udubljenja u predelu podočnjaka, ukoliko im to smeta, dermalni fileri su pravo rešenje.

U mnogim slučajevima, heluronski fileri su efikasan način za tretiranje bora, izdubljenog izgleda ispod očiju i podočnjaka. Možete se odlučiti za tretman filera ako se ne osećate dobro zbog načina na koji vam koža ispod očiju izgleda.

 

Kada ću videti rezultate nakon korigovanja podočnjaka?

Sama intervencija traje oko 15min. Primetićete rezultate odmah. Neki pacijenti doživljavaju blagi otok nakon tretmana punilom. Poliklinika eterna savetuje da se sačeka oko nedelju dana nakon tretmana da bi se videli konačni rezultati.

Korigovanje podočnjaka u eterna poliklinici
Korigovanje podočnjaka u eterna poliklinici

Ako imate tamne krugove ispod očiju uzrokovane problemom pigmentacije, moraćete da pratite posebnu rutinu nege kože. U poliklinici Eterna možemo Vam pomoći, da izaberete prave proizvode za lečenje podočnjaka i da izgledate i osećate se najbolje.

 

Kada uradim korigovanje podočnjaka, koliko dugo traje efekat?

Rezultati tretmana hijaluronskom kiselinom neće trajati večno. Iako pojedinačni rezultati mogu da variraju, većina pacijenata uživa u rezultatima 6 do 18 meseci. Faktori koji mogu uticati na to koliko dugo traje tretman punilom za ovu regiju uključuju:

Starost, način života, tip kože, aktivnost mišića.

 

Da li je korekcija rupice bolna? Hoće li tretman ostaviti modrice?

Iako bi vas ideja o injekcijama oko oka mogla uplašiti, tretman heluronskim filerima je apsolutno bezbolan. Koristimo topikalni anestetik za utrnuće pre ubrizgavanja kako bi olakšali bilo kakvu nelagodnost koju biste mogli da osetite. Primenjuje 15 do 20 minuta pre injekcije kako bi imao vremena da deluje. Krajnji rezultat je iskustvo bez bola za pacijente.

 

Postoji vrlo malo neželjenih efekata nakon korekcije podočnjaka. Najprimetniji može biti blagi otok na mestu injekcije. Kod nekih pacijenata u početku mogu biti vidljive modrice ili kvržice, ali će nestati za nekoliko dana. Primetićete prirodne rezultate oko nedelju dana nakon tretmana.

 

Spremni ste da vidite da li je tretman za punjenje za vas?

Najbolji način da vidite da li je tretman punilom za suze dobra opcija za vas je da zakažete konsultaciju sa dr Tanjom Radenkov ili članom njenog osoblja. Individualni rezultati mogu se razlikovati od tretmana, a lični pregled je jedini način da vidite da li možete očekivati rezultate koje tražite od korekcije suza.

 

Hi, How Can We Help You?