• Molerova 3, 11000 Beograd
  • Pon - Sub 08:00 - 20:00

Transfer masti i liposukcija

liposukcija i transfer masti u zadnjicu

Transfer masti i liposukcija za Brazlsku zadnjicu (Brazilian but lift)

Brazilian but lift, koji je takođe poznat kao liposukcija i transfer masti u zadnjicu, jedna je od najpopularnijih estetskih operacija koja je dostupna ovih dana. Žene iz svih sfera života tragaju za najboljim načinom da postignu ženstvenu i oblikovanu figuru.
Brazilski lifting zadnjice bio je veoma popularan postupak u poslednjoj deceniji. Kada ga izvodi kvalifikovani hirurg, intervencija moze biti veoma efikasna za poboljšanje oblika i veličine zadnjice. Hirurg mora biti stručno obučen i edukovan za ovu vrstu procedure kako bi pacijenti bili u potpunosti zadovoljni svojim rezultatima.

liposukcija i transfer masti u zadnjicu
Podizadnje zadnjice transferom masti

Šta je BBL (Brazilsko podizanje zadnjice)?

Brazilski lifting zadnjice je postupak transfera masti koji bi trebalo da poveća veličinu i poboljša oblik zadnjice bez upotrebe implanta. Hirurg će ukloniti masnoću sa jednog dela tela, kao što su stomak, donji deo leđa, kukovi ili butine putem liposukcije. Zatim će proporcijonalno ubrizgati deo uklonjene masti nazad u zadnjicu. Cilj BBL-a je da se poboljšaju proporcije celog donjeg dela tela uz uklanjanje sala sa uobičajenih problematičnih mesta i dodavanje na željenu lokaciju.
Liposukcija je uklanjanje masnih naslaga u telu kako bi se oblikovala vaša figura. Najbolje funkcioniše kada je vaša težina stabilna i može se primeniti na skoro bilo koji deo tela. To nije zamena za gubitak težine, iako ćete očigledno izgubiti nešto na težini nakon procedure. To vas ne sprečava da se ponovo ugojite u budućnosti pa zato je bitno da nakon ove procedure nastavite sa zdravim načinom zivota i navikama.

Liposukcija i transfer masti u zadnjicu
Liposukcija i transfer masti

Da li ste kandidati za transfer masti?

Kao i svaka estetska procedura, neki pacijenti će biti prikladniji za intervenciju od drugih. Da biste bili kandidat za ovu proceduru, vas hirurg ce proveriti kvalitet vase kože kao i da li imate dovoljnu količinu masnih naslaga za ovu intervenciju. Najvažnije u postoperativnom protokolu je da će pacijenti morati da izbegavaju da sede direktno na zadnjici određeno vreme nakon operacije. Postoperativni tok će vam hirurg objasniti na konsultaciji i napraviti individualni protokol.
Izbor hirurga
Kada je u pitanju izbor hirurga, izuzetno je važno da istražite i pronađete hirurga koji primenjuje najveće mere bezbednosti. Takođe je ključno pronaći hirurga koji će slušati vaše ciljeve i pružiti realna očekivanja koja će dovesti do optimalnih rezultata. Takođe vaš hirurg treba da bude izuzetan u oba hirurška procesa koji se koriste u proceduri, transferu masti i liposukciji.

Kakav je oporavak od liposukcije i tranfera masti

Liposukcija i brazilsko podizanje zadnjice nisu toliko invazivne procedure, ali svakako postoji period oporavka.
Bol od liposukcije i BBL je obično blag i lako ga je kontrolisati uz pomoć lekova koje ce vam vas doktor prepisati.
Međutim, imaćete bol i nelagodnost u zadnjem delu i na mestu na koje je mast transferovana. Takođe, ne možete sedeti ili ležati direktno na zadnjici najmanje dve nedelje. To je zato što sedenje pozadi može deformisati transferovanu masnoću što svakako želimo da izbegnemo.
Morate spavati na boku ili stomaku tokom ovog kritičnog perioda.
Posle nedelju dana, većina pacijenata može da se vrati lakim aktivnostima, kao što je hodanje i povratak na posao za oko dve nedelje.

Da li će liposukcija dati rezultati nakon procedure?

Rezultati brazilskog podizanja zadnjice traju dugi niz godina. Masne ćelije uklonjene liposukcijom neće se vratiti u to područje, a masne ćelije koje prežive prenošenje u zadnjicu ostaće godinama. Međutim, značajne fluktuacije težine mogu uticati na vaše rezultate, pa održavajte stabilnu težinu da bi vaši rezultati trajali.
Rezultati su obično konačni u roku od 6 meseci od operacije, nakon što otok potpuno nestane.
Kod nas u Eterna Hospital radi najbolji tim strucnjaka iz ove oblasti. Dugogodisnje iskustvo i kontinuirane estetske edukacije nasih lekara su jedan od razloga zasto smo u ovom poslu broj jedan. Za sva dodatna pitanja mozete zakazati konsultaciju i biti korak blize do savrsenstva.

Liposukcija i transfer masti u zadnjicu
Transfer masti liposukcijom sa stomaka u zadnjicu
Hi, How Can We Help You?