Botulinski toksin za podizanje obrva

Botulinski toksin za podizanje obrva

Botulinski toksin za podizanje obrva i/ili Aptos niti?

Botulinski toksin za podizanje obrva je rutinska procedura koja je potpuno bezbolna. Podignute i lepo oblikovane obrve u velikoj meri utiču na vaš izgled. Skladan oblik obrva naglašava lepotu očiju i čini da izgledate odmornije i mlađe. Nisko postavljene obrve mogu biti uzrok genetike ili posledica starosnih promena u tkivima čela. Srećom za problem spuštenih obrva u estetskoj medicini postoje brojna rešenja.

Postoji vise metoda za podizanje obrva. U daljem tekstu ćemo se bazirati na neinvazivne , nehirurške metode koje predstavljaju bezbednu i bezbolnu alternativu hirurgiji sa minimalnim vremenom oporavka.

 

Botulinksi toksin za podizanje obrva u estetskoj medicini

Opšte je poznato da botulinski toksin ima široku primenu u estetskoj medicini. Pored ublažavanja mimičnih bora ovaj neuromodulator možemo koristiti za podizanje obrva čime se dobija efekat izražajnijih i odmornijih očiju.  Neke od mnogobrojnih prednosti korišćenja botoksa za podizanje obrva su :

  • vidno podmlađen izgled lica
  • efekat mačjeg oka ( blago ukošenje uglova obrva )
  • smanjenje ekspresionih bora
  • minimalna nelagodnost
  • vraćanje elastičnosti kože

Botulinski toksin – kako izgleda procedura?

Prvenstveno se konsultujemo sa pacijentom i ispitujemo mimiku njegovog lica . Pre  same intevencije se čisti koža i nanosi lokalni anestetik u vidu kreme kako bi nelagodnost tokom same procedure bila svedena na minimum. Nakon toga injektujemo botulinski toksin tipa A u čeonu regiju i regiju oko očiju.

Položaj obrva na čelu održava se kontrakcijom mišića koji ih povlače u različitim pravcima. Corrugartor supercili je mišić koji ima funkciju da povlači unutrašnji deo obrve nadole i formira vertikalnu liniju koja se kod većine vidi kada se namrštimo. Bočni deo obrva je povučen nadole usled efekta mišića orbicularis oculi, koji okružuje oči i takođe stvara bore smejalice oko očiju. Ovim efektima se suprotstavlja frontalni mišić koji obuhvata veći deo čela i deluje tako da povlači luk obrva nagore. Pažljivo ubrizgavanje botoksa u određene snopove mišića, opušta mišiće i omogućava frontalnom mišiću da podigne luk obrve.

Postoperativna pravila

U prva 4h nakon aplikovanja botulinskog toksina pacijent treba da drži glavu u uspravnom položaju .

Botulinski toksin takođe utiče na poboljšanje i značajno smanjenje pojave ekspresionih bora (dinamičkih) koje se nalaze na čelu, između obrva i uglova očiju. Ekspresijske linije su eliminisane, a lice postaje vidljivo mlađe. Redovno izvođena, ova procedura je zaista čudesna i značajno pomaže u povećanju samopouzdanja.

Procedura za podizanje obrva botoksom je veoma jednostavna i zahteva da provedete samo nekoliko minuta u ordinaciji. Sve dok se pridržavate preporuka za pripremu, sve će proći odlično i uživaćete u rezultatu u potpunosti!

Korekcija obrva pomoću Aptos niti

Pored botoksa, postoji još nehiruških procedura koje ovaj problem rešavaju brzo i bez bola zahvaljujući Light Lift, Ekcellence i Nano linijama, koje je razvio Aptos. Posebnost ovih proizvoda je njihov jedinstveni oblik i sastav, koji omogućava dobijanje dvostrukog efekta podmlađivanja. Ove niti su napravljene od polimlečne kiseline i e-kaprolaktona i imaju posebne bodlje koje obezbeđuju meko prijanjanje na okolna tkiva. Kako se apsorptivne niti prirodno rastvaraju, koža počinje da proizvodi više kolagena što daje dugotrajniji rezultat. Vremenom poboljšavaju ton kože, teksturu, boju i hidrataciju.

Metoda APTOS niti za podizanje obrva funkcioniše na principu postavljanja jedinstveno dizajniranih tankih niti sa patentiranim specijalnim mekim bodljama u meko tkivo čela, protežući se do područja čvrstog sloja tkiva ispod oboda obrva. Jednom postavljene, bodlji će se pričvrstiti za tkivo, što će rezultirati željenim efektom podizanja. Postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom i traje oko 45 minuta. Upijajući materijal u APTOS nitima će se postepeno rastvarati tokom otprilike 12 meseci, stvarajući skelu za kolagena vlakna.

Ko je kandidat za podizanje obrva nitima?

Idealan kandidat za APTOS podizanje obrva ima odličnu do umereno čvrstu kožu na čelu i malu težinu na gornjim kapcima. Ukoliko imate izraženu opuštenost kože gornjih kapaka, ovaj metod pristupa podizanja obrva neće za Vas postići zadovoljavajuće rezultate. U ovom slučaju, preporučljivo je razmotriti podvrgavanje hirurškim procedurama.

Treba da znate da procedure podizanja obrva uključuju nehirurške i hirurške tehnike prilagođene svakom pojedinačnom slučaju. U poliklinici Eterna, preporučujemo da se podvrgnete temeljnoj proceni pre podizanja obrva kako biste potvrdili da ste odgovarajući kandidat za nehiruško podizanje obrva i razgovarali o rizicima i koristima.

 

Hi, How Can We Help You?