Plastična hirurgija Telo

Plastična hirurgija Telo

estetska hirurgija telo eterna

Plastična hirurgija i napredak medicine

Lepo oblikovano i zategnuto ljudsko telo je oduvek bilo sinonim za lepotu.  Još iz doba antike pokazivanja tela u svakom obliku i u svakoj prilici smatralo se sastavnim delom svakodnevice.

Uz pomoć plastične hirurgije, njene tehnike i algoritama, iz estetske tačke gledišta telo može da se dovede skoro pa do savršenstva.

Mogu da se koriguju nedostatci, da se povećavaju ili smanjuju delovi tela, da se premeštaju delovi masnog tkiva u druge delove tela i time dobije željeni oblik. Sve navedeno se primenjuje i radi u funkciji da bi i anatomija i fiziologija čoveka bili u skladu sa željama. Bez obzira na želje pacijenta vrlo je važno da su želje u korelaciji sa mogućnostima hirurga.

Plastična hirurgija može definisati simbol lepote

Kult lepog i negovanog tela svakako ne jenjava, naprotiv sve više i više ima svojih poklonika koji smatraju da su imidž i pojava veoma bitni.

Ne samo medju sportistima ili estradnim zvezdama, osoboma koje se bave javnim poslom, danas je to sve jako dostupno i ljudima koji se ne bave javnim poslom i estradom.

Lepo oblikovano telo je postalo opšte prihvatljivo, komercijalno i što je takođe bitno finansiski dostupno kod većine onih koji žele nešto da promene.

Dosta od operativnih zahvata sa kojim se bavi plastična i estetska hirurgija se odnose na raznim delovima ljudskog tela.

Koje operacije su najtraženije?

  • Povečavanje grudi (augmentacija)
  • Smanjivanje grudi (redukcija)
  • Liposukcija
  • Abdominoplastika
  • Lipotransver

Svakako ovo nisu jedine estetske intervencije sa kojima se poboljšava izgled tela. Nekolicina njih se odnose i na čistu rekonstrukciju u smislu odsranjivanje odredjenih tumora i rekonstrukciju tog dela tela .

Plastična hirurgija – alternativa?

Na tržištu postoje razne paleta krema za hidraciju kako bi kožu i telo učinili sjajnijom i boljom. To pre svega elementi koji najčešće mogu da održavaju kožu ili telo ali ne i da nadomeste nedostatke koje može plastična hirurgija. Vežbanjem i fizičkom aktivnosti, korigovanjem ishrane i načina života takođe možete nadomestiti neke od nedostataka. Promena načina vaših dnevnih rutina i loših navika iz korena je preduslov za zdrav izgled. Zbog tempa života i obaveza, većina živi stresno i pod pristiskom. To sve deluje na naše telo i često se odražava i na fiziči izgled. Mnogi nisu u mogućnosti da se prilagodi novom načinu života i svoje telo pretvaraju  u ono što ne žele.

Koliko je potrebno vremena da bi se video napredak?

Treba da prođe od nekoliko meseci, čak i do nekoliko godina da bi se video napredak dok odlaskom kod plastičnog hirurga imate instant. Taj trenunti efekat zapravo hirurgiji daje znatnu prednost obzirom da znamo koliko vremena danas nemamo za gubljenje.

Plastična hirurgija predstavlja granu medicine koja se ne bavi samo rekonstrukcijom i ispravljanjem nedostataka. Hirurgija se takođe bavi i  povratakom funkcionalnosti nekih delova tela.

Hi, How Can We Help You?