Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

OPERACIJA KAPAKA

 

„OTVOREN I BISTAR POGLED JE ODUVEK BIO JEDAN OD KRITERIJUMA KOJI DEFINIŠU LEPOTU“ ...DOPUSTITE DA VAM SE LEPOTA DESI ....

 

Operacija kapaka u plastičnoj hirurgiji između ostalog podrazumeva funkcionalno i estetsko rešavanje viška kože i viška masti u gornjim i donjim kapcima.

 

Razlikujemo gornju i donju BLEFAROPLASTIKU

 

Cilj svake blefaroplastike :

 

 • korekcija problema vezanih za višak kože,hipertrofija mišića,protruzija masti
 • dobro pozicionirati linije reza (sakriti rezove) da se ne vide
 • uspostaviti simetriju oka
 • poboljšati izgled pacijenta

 

Pre svake operativne procedure, uradi se preoperativni plan rada,urade se dodatne pretrage u smislu koje anatomske strukture zahtevaju korekciju,svesti na minimum rizik od mogućih komplikacija ,razmotriti eventualna oboljenja oka i sistemskih bolesti vezivnih tkiva. Na kraju svih pretraga uradi se specifican Schimer-ov test uz pomoć koga određujemo količinu produkcije fizioloških suza ( 10 ml za 5 min ) .

 

Nakon urednog ispitivanja i preoperativne pripreme, pristupi se operativnom zahvatu .U korelaciji sa anesteziologom sama operacija može se izvršiti u lokalnoj ,opštoj anesteziji ili analgosedaciji.

 

Postoperativni period je takođe značajan.Sasvim je očekivano da u tom periodu perzistira periorbitalni edem koji delimično i utiče na oporavak.Oko 48 h nakon operacije glava pacijenta treba da bude elevirana ( podignuta) .Lokalno mogu biti aplikovane antibiotske masti .Skidanje konaca je 7 dana nakon operacije .Nakon skidanja konaca, pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima .

 

Efekti i gornje i donje bleferoplastike mogu trajati i do 15 god nakon izvršene intervencije .

 

 

 

DONJA BLEFEROPLASTIKA

 

Godinama dolazi do opustanje kože donjih kapaka. Kože je možda i najtanja na ovom delu ljudskog organizma ,s time je proces starenja jako izražen u ovoj regiji. Koža izgleda naborana, mlitava, tamne prebojenosti zbog nagomilanja toksina i otpadnih produkata metabolizma. S time pacijent izgleda umorno, tužnog pogleda, stariji nego što realno jeste. Ovakav pacijent je idealan kandidat za podmlađivanje donjih kapaka tj za donju bleferoplastiku.

 

Cilj donje bleferoplastike :

 

 • Otklanjanje viška kože ispod donjih kapaka
 • Otstranjivanje viška masti koji su anatomski lokalizovani u ovoj regiji
 • Dobro pozicionirati linije reza ( sakriti rezove ) u prirodnim naborima kože
 • Uspostaviti simetriju oka
 • Poboljšati izgled pacijenta

 

Sama intervencija počiva na preoperativne pripreme i pretrage ,preoperativno planiranje i iscrtavanje pacijenta.Intervencija može se obaviti u opštoj anasteziji, u lokalnoj anesteziji i u analgosedaciji i s time se obezbedi komfor koji je idealan i za pacijenta i za hirurga.

 

Post operativni period je takodje značajan. Sasvim je očekivano u tom periodu perzistira periorbitalni edem koji delimično utiće na oporavak. Oko 48 h nakon operacije glava treba da bude elevirana ( podignuta ). Lokalno mogu biti aplikovane antibiotske masti. Skidanje konaca je 7 dana nakon operacije. Nakon skidanje konaca pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima.

 

Sa donjom bleferoplastikom tj podmadjivanje donje orbitalne regije problem opuštenosti kože, umornog i nevolnog izraza i pogleda reševamo problem na minimu 15 godina, što jako puno utiče na poboljšanje kvaliteta života pacijenta.                                                 

 • Kontakt forma

  Polja oznacena sa * su obavezna