Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

OPERACIJA NOSA

 

Nos predstavlja najizbačeniji deo lica. Sama operacija nosa je najzahtevnija intervencija od svih estetskih i korektivnih operacija iz vise razloga.

 

  • Pri svakom susretu i ostvarivanje svake verbalne komunikacije, fokus sagovornika uvek pada na nosa upravo zbog njegove centralne postavljenosti
  • Što se same anatomije nosa tiče ona je jako komplikovana upravo zbog činjenice da su skoro pa sva anatomska tkiva zastuplena
  • Svako od ovih tkiva podleži posebnim operativim tehnikama koje su jako jedinstvene i specifične
  • Nos nakon bilo koje estetske korekcije prvenstveno mora da začuva svoju osnovnu funkciju a to je da bude početna stanica respiratornog trakta
  • Osim u procesu respiracije ,nos predstavlja i čulni mirisni organ
  • Pacijentov odnos preme estetskim korekcijama nosa. Ovo pretstavlja jako komplikovan segmenat sto se svih estetskih korekcija tiče a pogotovo kada je operacija nosa u pitanju jel sami pacijentni često prave odredjene greški ( traže previše mali nos,traze nos koji se ne podudara sa zvaničnim antropometriskim merama koje su različite za različite rase,donose sliki i fotografije kako bi želeli da njihov nos izgleda a da pritom uopšte to ne uporede sa svojim fizičkim izgledom)


Uspeh svake operacije nosa je temeljan razgovor sa pacijentom ako je potrebno i više puta, pažljivo saslušati njegove želje, predočiti mu mogučnosti koje su u opticaju, dobro proceniti da li pacijent ima realna ili nerealna očekivanja.

 

Operacije se izvodi u opštoj anasteziji. Anestezija se daje pacijentnu nakon preoperativne pripreme i pravljene preoperativnog plana. Postoje više tehnike sto se izvodjenja same operacije tiče ali se uglavnom rade otvorene ili zatvorene tehnike ( zavisno od objektivnim indikacijama ).

 

Nakon završetka operacije u samim nosnim hodnicima postave se masne gase, a na  samom  nosu  spolja tj na  nosnoj  piramidi  koja podleži odredjenim estetskim korekcijama postavi se ili gipsana maska ili odredjena pločica koja ima za cilja fiksaciju i stabilizaciju nosnih delova koji su bili tretirani.

 

Daju se kapi za nos koje se koriste nakon vadjenja masnih gaza iz nosa,antibiosta terapija per os ,analgetska terapija po potrebi i lekovi protov otoka i izraženog hematoma i oticanje regije oko nosa.Ovo ne bi trebalo da uplaši i ispaniči pacijenta jer je to sasvim očekivana reakcija organizma nakon operacije upravo zbog specifičnosti te iste regije i zbog manipulacije sa nosnim anatomskim delovima u toku same intervencije.

 

Ono što uvek treba da se predoči pacijentu je da finalni izgled nos dobija izmedju 6 -12 meseci nakon operacije.

  • Kontakt forma

    Polja oznacena sa * su obavezna