Presađivanje kose

Presađivanje kose

PRESAĐIVANJE KOSE JE TRAJNO REŠENJE

Presađivanje kose ili drugim rečima transplantacija kose je hirurški postupak koji se koristi za rešavanje problema gubitka kose. Ova procedura je postala vrlo popularna poslednjih godina, jer omogućava ljudima da povrate gustinu kose i vrate samopouzdanje.

Postupak presađivanja kose se obično izvodi u tri koraka: priprema, ekstrakcija folikula i presađivanje kose.

Prvi korak je priprema. Pre same intervencije, obavlja se konsultativni pregled kako bi se utvrdilo da li ste pogodni kandidat za transplantaciju kose. Pregled uključuje pregled skalpa, analizu kvaliteta dlake i procenu donoske regije- mesta sa kojeg će se uzimati folikuli za presađivanje.

transplantacija kose AHT metodom

PRESAĐIVANJE KOSE JE BEZBOLNA PROCEDURA

Postupak transplantacije kose se izvodi u lokalnoj anesteziji. Druga faza jeste ekstrakcija (izdvajanje) folikula koristeći tehniku folikularne jedinice, što bi značilo da se svaki folikul izdvaja pojedinačno. Nakon ekstrakcije folikula, poslednji korak je presađivanje, kada se formiraju mikrokanali u koje se implantuju izdvojene dlake u području nedostatka ili proređenosti kose. Ova faza zahteva preciznost i veštinu, kako bi se postigao što prirodniji izgled kose.

Postupak transplantacije može trajati nekoliko sati u zavisnosti od obima intervencije. Nakon završetka procedure, pacuijentu se daju uputstva o postoperativnoj nezi. Formular uključuje upotrebu lekova, pravilno pranje kose, fizičke aktivnosti i zaštitu od sunca (UV zračenja).

Rezultati transplantacije kose

Rezultati transplantacije kose mogu biti vidljivi nakon nekoliko meseci, a potpuni rezultat se obično postiže nakon 9 do 12 meseci. Važno je napomenuti da se transplantirane dlake ponašaju kao prirodne dlake i mogu rasti i opadati tokom vremena.

Presađivanje kose je relativno siguran postupak, ali kao i kod svake hirurške intervencije postoje određeni rizici i moguće komplikacije. To može uključivati infekcije, ožiljke, krvarenje ili nepravilan rast kose. Zato je važno da izaberete iskusnog i stručnog doktora  koji će Vam pružiti kvalitetnu uslugu.

Transplantacija kose je efikiasan i trajan način da se povrati gustina  ili reši problem gubitka kose. Ne oklevajte zakažite svoj konsultativni pregled i saznajte nešto vise o proceduri.

Presadjivanje kose AHT metodom

Transplantacija folikula na druge delove tela, bradu

Transplantacija folikula može se obavljati i na druge delove tela, npr bradu ili grudi. Nekome to može zvučati suvišno ali svaka osaoba je različita i ima različite zahteve. Sa dolaskom Turskih serija javio se trend guste brade pa se sve više muškaraca opredeljuje za ovaj zahvat.

Presadjivanje brade
Presađivanje brade

 

Hi, How Can We Help You?