Podizanje obrva

podizanje obrva

Podizanje obrva je uveliko trend

Podizanje obrva je jedan od najpopularnijih estetskih tretmana u medicini koji može značajno promeniti izgled lica, pružiti mlađi i svežiji izgled. Postoje različite metode podizanja obrva koje se koriste u estetskoj medicini, uključujući botox, niti i hirurške procedure.

Tretman Botulinum toksinom  je jedan od najčešće korišćenih tretmana za podizanje obrva. Botulin tretmani predstavlja injekotovanje botulinum toksina, koji privremeno parališe određene mišiće lica. Kada se primeni na određene mišiće koji povlače obrve nadole, botoks može podići obrve i otvoriti pogled. Efekti botulin toksina obično traju oko 3-6 meseci, nakon čega je potrebno ponoviti tretman.

podizanje obrva
Podizanje obrva

Da li podizanje obrva može da se uradi drugačije?

Druga popularna metoda za podizanje obrva su niti. Ovo je minimalno invazivna procedura u kojoj se tanki konci (niti) umetnu ispod kože kako bi se podigle obrve. Niti se postavljaju na određenim delovima lica, čime se postiže podizanje obrva i zatezanje kože. Ova procedura je relativno brza i efekti mogu trajati od 1 do 2 godine.

podizanje obrva 1
Efekat podizanja obrva

Da li lifting može da se uradi hirurški?

Hirurške procedure za podizanje obrva se obično koriste u slučajevima kada su potrebne značajnije promene ili kada druge metode nisu adekvatne. Hirurški temporalni lifting je invazivna procedura koja se izvodi pod opštom anestezijom. Hirurg pristupa regiji iznad slepoočnih kostiju i podiže kožu i mišiće kako bi se postigao efekat podizanja obrva. Ovaj zahvat može biti posebno koristan za osobe koje imaju izražene bore na čelu i spuštene obrve koje im daju umoran izgled. Hirurški temporalni lifting može pružiti dugotrajan rezultat, ali zahteva određeno vreme za oporavak.

podizanje obrva
Efikasno podizanje obrva

Ko može da obavlja ovu proceduru?

Važno je naglasiti da ove metode podizanja obrva treba sprovoditi samo pod nadzorom stručnog i obučenog medicinskog osoblja. Pre nego što se odlučite za bilo koju od ovih procedura, uvek se konsultujte sa kvalifikovanim estetskim lekarom koji će proceniti vaše potrebe i ciljeve, kao i da vam pruži sve neophodne informacije o proceduri, mogućim rizicima i očekivanim rezultatima.

Ova intervencija u estetskoj medicini može biti odličan način da se postigne mladolik izgled i poboljša samopouzdanje. Bez obzira na metodu koju odaberete, važno je da imate realna očekivanja i da se pridržavate saveta stručnjaka kako biste postigli najbolje rezultate.

 

Hi, How Can We Help You?