Liposkulptura lica

Liposkulptura lica

Liposkulptura lica – rešenje za starosne bore

Liposkulptura lica je jedna od promena koja se javlja sa starenjem je gubitak volumena lica usled gubitka masnog tkiva. Ovo može početi da se dešava čak i u vašim tridesetim. Starenje i gubitak masti na licu često su praćeni sve većim postojanjem neželjene telesne masti. Rešenje za ovo može biti da se deo ove masti prenese na lice.

Najvažnija prednost transfera masti je što je 100% prirodan, jer koristi vašu sopstvenu masnoću. Ne zahteva rezove na licu i ne ostavlja ožiljke na licu. Još jedna prednost transfera masti na licu je da se matične ćelije takođe prenose sa masnim ćelijama. Matične ćelije su regenerativne ćelije tela koje se nalaze u izobilju unutar masti. Oni mogu pomoći u regeneraciji lica, kada se tamo prenesu, i dovesti do poboljšanja kvaliteta i izgleda kože.

Liposkulptura lica 2

Liposkulptura lica i koje regije se mogu tretirati?

Ključni ciljevi transfera masti na licu su da se nadomesti volumen koji se gubi vremenom. Na primer, mast se može staviti u udubljenje između takozvanih “kesastih podočnjaka”  i obraza, kako bi se izgladio prelaz između ovih područja. Takođe, zamena volumena u određenim oblastima, kao što je obraz, može pomoći da se poboljšaju mladalačke konture lica, odnosno nadoknaditi izgubljen volumen, takodje se koristi  za popunjavanje nazolabijanih bora , pobooljsanje volumena i oblika usana, smanjenje marionetskih bora, područja izvan lica takođe se mogu tretirati, kao što su zadnji deo šaka i zadnjica (Brazilsko podizanje zadnjice).

Kako se odlučiti?

Prvo, potrebna je konsultacija da biste videli da li ste odgovarajući kandidat za transfer masti na licu. Lice se procenjuje da bi se utvrdilo gde postavljanje masti može pomoći u oblikovanju i glatkom licu, a takođe se procenjuje i količina potrebne masti. Procenjivaće se pogodne površine na telu za uzimanj masti, a takođe će se proceniti kvalitet i zapremina masti koja se može uzeti sa odredjenih delova.

Da li se operacija radi u anesteziji?

Sama procedura se može obaviti u budnom stanju ili uz određeni nivo sedacije. Ovo će zavisiti od preferencija pacijenta i stepena lečenja koji se sprovodi. Postupak počinje usisavanjem masti kanilom sa unapred određenog mesta ili mesta na telu, ta intervencija se naziva liposukcija. Često korišćena područja su stomak, unutrašnja strana butina, spoljašnja bedra i bokovi/struk. Nakon što se masno tkivo izvadi, ono se prečišćava, tek nakon toga ubrizgava u zeljena područja. Prenos masti na licu zahteva samo malu količinu masti i stoga je potrebno izvršiti samo manju liposukciju. Ova manja liposukcija se obično može uraditi sa vrlo finim instrumentima i vrlo malim rezovima na koži koji su često toliko mali da ne zahtevaju čak ni šivanje.

Soba za plastičnu operaciju

Kakve rezultate možete očekivati?!

Generalno, ova mala liposukcija ne čini vidljivo smanjenje tretiranog područja, niti izaziva bilo kakvu značajnu postoperativnu nelagodnost. Ako je potrebno smanjenje površine, može se izvršiti značajnija liposukcija (na zahtev pacijenta). Krajnji rezultat je da se odgovarajuća količina masti sakuplja u špriceve ​​koji se zatim pripremaju za ponovno ubrizgavanje u lice. Obično se uzima dovoljno masti za nekoliko procedura prenosa masti – mast koja nije upotrebljena u početnoj proceduri se zamrzava za naknadne transfere kod pacijenta. Nakon transfera masti, lice može biti otečeno i modrica, a vreme oporavka je u proseku oko nedelju dana. Konačni rezultat za transfer masti ponekad se možda neće videti nekoliko meseci. Nakon što se početni otok spusti, može doći do perioda u kome je preneta mast u procesu regeneracije i dobijanja sopstvenog novog snabdevanja krvlju. Kada se to postigne, može se videti pun efekat transfera masti. Efekti prenosa masti mogu ostati dugi niz godina.

Liposkulptura lica i koliko tretmana je potrebno?

Broj potrebnih tretmana će se razlikovati od pojedinca do pojedinca. Pošto transfer masti generalno nije reverzibilan proces, važno je izbegavati prekomerni tretman. Zbog toga generalno radije izvodimo niz postupaka prenosa masti da bismo postigli idealan rezultat.

Razmak između svake procedure prenosa masti treba da bude najmanje dva meseca ako ne i više. Obično, naknadni postupci prenosa masti ne zahtevaju liposukciju, pošto je tokom početne procedure sakupljeno dovoljno masti da bi se zamrznulo, a zatim odmrznulo neposredno pre upotrebe u budućim postupcima transfera masti.

Zašto da izabete Eterna Medycal System & Hospital za transfer masti na licu?

Naše tehnike su razvijene da optimizuju rezultate za Vas i da smanje sve rizike ili neželjene efekte. Za vise informacija možete zakazati konsultativni pregled kod vrhunskih plastičnih hirurga. Vidimo se!

Hi, How Can We Help You?