Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

Lipoliza

 

Lipoliza je metod lokalizovanog uklanjanja masnih naslaga na stomaku, bokovima, rukama  pomoću supstanci koje dovode do pucanja masnih ćelija i uključivanja slobodnih masti u metaboličke procese, čime se omogućava njihova eliminacija iz organizma.

 

Metod podrazumeva ubrizgavanje fosfatidilholina, koji ima važnu ulogu u metabolizmu i izaziva razlaganje masnih ćelija. Lipolitički koktel razbija membrane masnih ćelija (adipocita). Masnoća se prirodnim putem trajno izbacuje iz organizma, a tretirana zona postaje vitkija. 

 

Tretirana regija postaje manja u obimu do nekoliko centimetara. Preporuka je da tokom serije tretmana lipolize unositi u organizam što više vode kako bi se brže eliminisale razgrađene masne naslage. Takođe, savetuje se i umerena fizička aktivnost: brza šetnja, plivanje, vožnja bicikla.

Koliko tretmana je potrebno uraditi?

Lipoliza se radi u serijama od  3 do 4 ili više tretmana,  u zavisnosti od individualnih potreba pacijenata. Tretmani se ponavljaju na 7 do 10 dana. Iglice kojima se aplikuju kokteli posebno su dizajnirane (30Gx12mm) kao bi tretman bio što komforniji.

  • Kontakt forma

    Polja oznacena sa * su obavezna