Lipoliza

 

Lipoliza je metod lokalizovanog uklanjanja masnih naslaga na stomaku, bokovima, rukama  pomoću supstanci koje dovode do pucanja masnih ćelija i uključivanja slobodnih masti u metaboličke procese, čime se omogućava njihova eliminacija iz organizma.

 

Metod podrazumeva ubrizgavanje fosfatidilholina, koji ima važnu ulogu u metabolizmu i izaziva razlaganje masnih ćelija. Lipolitički koktel razbija membrane masnih ćelija (adipocita). Masnoća se prirodnim putem trajno izbacuje iz organizma, a tretirana zona postaje vitkija. 

 

Tretirana regija postaje manja u obimu do nekoliko centimetara. Preporuka je da tokom serije tretmana lipolize unositi u organizam što više vode kako bi se brže eliminisale razgrađene masne naslage. Takođe, savetuje se i umerena fizička aktivnost: brza šetnja, plivanje, vožnja bicikla.

Koliko tretmana je potrebno uraditi?

Lipoliza se radi u serijama od  3 do 4 ili više tretmana,  u zavisnosti od individualnih potreba pacijenata. Tretmani se ponavljaju na 7 do 10 dana. Iglice kojima se aplikuju kokteli posebno su dizajnirane (30Gx12mm) kao bi tretman bio što komforniji.

  • Kontakt forma

    Polja oznacena sa * su obavezna