Korekcija bradavica

korekcija bradavica

Korekcija bradavica je česta procedura

Estetska operacija, korekcija bradavica, je popularan postupak koji može pomoći ženama da se osećaju  zadovoljno svojim telom . Bradavice su jedan od primarnih atributa ženskog tela i mogu biti uzrok nelagode za neke žene. Estetska operacija smanjivanja bradavica je procedura koja se često kombinuje sa operacijama podizanja grudi, augmentacije implantantima ili masnim tkivom. Ova intervencija ima za cilj da smanji veličinu bradavica i areola, kako bi se postigao estetski balans i harmonija sa ostalim delovima grudi.

korekcija bradavica

Korekcija bradavica se radi u totalnoj anesteziji

Postupak smanjivanja bradavica obično se izvodi pod opštom anestezijom i traje nekoliko sati. Hirurg će pažljivo ukloniti višak tkiva bradavica kako bi postigao željeni rezultat. U zavisnosti od potreba pacijentkinje, može biti potrebno ukloniti i višak kože kako bi se postigao željeni oblik i veličina bradavica. Nakon operacije, pacijentkinja može očekivati da će se osećati nelagodno i da će biti prisutno blago oticanje i modrice, ali to obično nestaje u roku od nekoliko nedelja.

Nakon operacije, pacijentkinja će morati da nosi poseban zavoj ili grudnjak kako bi dala stabilnu potporu bradavicama tokom procesa oporavka. Takođe, biće joj propisani određeni lekovi za ublažavanje bola i smanjenje rizika od infekcije. Važno je pridržavati se instrukcija svog hirurga i redovno dolaziti na kontrolne preglede kako bi se osiguralo pravilno zarastanje.

Korekcija bradavica, rad u sali
dr Tanja Radenkov Medenica, rad u sali

Koja je prednost smanjivanja bradavica?

Smanjivanje bradavica imaju mnogobrojne prednosti. Prvo, ova procedura može pomoći ženama koje su nezadovoljne veličinom svojih bradavica da postignu željeni izgled. Takođe, smanjivanje bradavica može poboljšati simetriju i proporcije grudi, posebno kada se kombinuje sa drugim operacijama kao što su podizanje grudi ili augmentacija implantantima. Osim toga, ova procedura može pomoći i ženama koje imaju probleme sa dojenjem, jer manje bradavice mogu olakšati proces dojenja.

Postupak smanjivanja bradavica može imati pozitivan uticaj na samopouzdanje i kvalitet života pacijentkinje. Osjećaj nelagode i nesigurnosti zbog velikih bradavica može nestati, a pacijentkinja može se osećati slobodnije i udobnije u svakodnevnim aktivnostima. Osim toga, estetski rezultati operacije mogu biti vrlo zadovoljavajući i pružiti pacijentkinji željeni izgled bradavica.

Da li postoji rizik od operacije?

Kao i kod svake hirurške intervencije, postoji određeni rizik od komplikacija. Važno je razgovarati s kvalifikovanim plastičnim hirurgom, koji će Vam objasniti  sve aspekte operacije pre donošenja odluke. Treba imati na umu da je svako telo jedinstveno i rezultati operacije mogu varirati.

Hi, How Can We Help You?