Ova veb stranica koristi kolačiće. Saglasni ste sa tim ako nastavite da koristite ovu veb stranicu Ok Više informacija

Hijaluronski fileri

 

Hijaluron je uveo revoluciju u estetsku medicinu i značajno doprineo unapređenju i očuvanju lepote. On koži daje jedrinu, tonus i glatkoću i zahvaljujući njemu naše lice izgleda sveže i hidrirano.

 

Hijaluronska kiselina se prirodno stvara u našem organizmu i najmoćnije vezuje vodu: jedan njen molekul uzima čak 550 molekula vode. Najviše je ima u koži, strukturama oka i omotačima zglobova. Predstavlja potporu kolagenim i ostalim vezivnim vlaknima naših tkiva.

 

Međutim, već u ranim tridesetim koncentracija hijaluronske kiseline i njen kvalitet počinju da opadaju. Kao posledica toga javljaju se bore, fleke, pege, koža deluje usahlo. Potrebno je da je nahranimo i osvežimo pružajući joj potrebni hijaluron.

 

U poliklinici Eterna Medical System koristimo:

  • Juvederm hijaluronske filere,
  • Revanesse ® hijaluronske filere,
  • Teosyal hijaluronske filere.

Šta bi svaka žena trebalo da zna pre nego što se odluči na tretman hijaluronom?

Reč je o potpuno bezbednoj proceduri, čiji su efekti vidljivi odmah. Sa njom je najbolje početi čim se pojave prve, najfinije bore, jer se tada lako koriguju, a koža nam je zahvalna. Koži daje zdrav, zaravnjen i jedar izgled.

Koje sve nesavršenosti na licu se mogu ispraviti zahvaljujući njemu?

Hijaluronom se popunjavaju nazolabijalne bore, koriguju usne, ulepšava nos i ublažavaju izraziti podočnjaci. Hijaluronski fileri mogu u potpunosti ulepšati lice žene srednjih godina bez odlaska „pod nož“. Njima se najčešće tretira srednja i donja trećina lica.

Koliko traje postupak aplikovanja hijaluronskih filera?

Postupak traje desetak minuta, nakon čega se pacijent može vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Koliko se razlikuje hijaluron koji je sadržan u kremama od onog koji se aplicira direktno u kožu?

Razlika je velika. Koža je prirodna barijera koja nas štiti od štetnih dejstava spoljne sredine. Istovremeno, koža u velikoj meri umanjuje prolaz hranljivih materija u dublje slojeve kože. Kreme mogu da hidriraju površni sloj, ali nemaju dubinskog ni dugotrajnog efekta.

Kada je najbolje početi sa upotrebom hijaluronske kiseline?

Najbolje je početi sa pojavom prvih, najfinijih bora, najčešće u ranim tridesetim godinama. Hijaluronska kiselina čuva mladalački, blistavi izgled kože tako što privlači na stotine molekula vode, hrani kožu i daje joj sjaj.

Koje su prednosti metode sa hijaluronskom kiselinom?

Nema dugog oporavka kao kod hirurških zahvata, nema anestezije, a postižu se brzi i veoma vidljivi rezultati na ublažavanju znakova starenja.

  • Kontakt forma

    Polja oznacena sa * su obavezna