Operacija vrha nosa

Operacija vrha nosa

Operacija vrha nosa je često tražena korekcija u današnje vreme, jer je nos je centralni deo lica i od njega zavisi sva geometrija i percepcija izgleda.

Vrh nosa se razlikuje od osobe do osobe, i često se dešava da se izgled nosa ne sviđa nekome i da želi drugačiji vrh nosa.

Priroda je svaku osobu obdarila različitim oblikom i veličinom nosa ali svaka devojka želi mali prćast nos.

Operacija Nosa – Barbie Nos »

Operativna procedura operacije vrha nosa

Osim tvrdog koštanog dela nosa, nos poseduje i tzv hrskavičavi, mekani deo. Meka hrskavica je najzastupljenija na vrhu nosa i ona podleže takođe određenim korektivnim pristupima.

Bez obzira da li se radi o prvoj ili sekundarnoj septorinoplastici, operacija može da se uradi u sklopu tih operacija ili kao posebna estetska korekcija.

Ono što hirurg postiže kada je operacija vrha nosa u pitanju jeste:

  • Menjanje projekcije vrha nosa (menjamo tip projekcije vrha nosa u odnosu na ostale strukture lica).
  • Smanjenje projekcije vrha nosa (uglavnom se koristi redukcija unutrašnjosti hrskavice, da bi se postigao ovaj efekat).
  • Korekcija rotacije vrha nosa.

Nakon prethodno dobro uzete anamneze i obavljenog pregleda u uslovima opšte anestezije, uradi se ova operacija uz maksimalno poštovanje kompletnog postoperativnog protokola.

Komplikacije nakon operacije

Od mogućih komplikacija, nakon operacije, najbitnije su komplikacije koje se odnose na respiratornu funkciju nosa i čulnih komplikacija (da pacijent ima poteškoće pri disanju i vidno izmenjeno čulo mirisa).

Kada je ova operacija u pitanju, veoma je bitan individualan pristup svakom pacijentu.

Zakažite jednostavno konsultaciju

Hi, How Can We Help You?