• Molerova 3, 11000 Beograd
  • Pon - Sub 08:00 - 20:00

Sačuvajte svoje zdravlje i ojačajte imunitet

ojacajte imunitet

U ovo doba godine, vreme respiratornih infekcija i virusa, izuzetno je važno da radite na jačanju imuniteta. Ključ zdravlja leži u pravilnoj, izbalansiranoj i raznovrsnoj ishrani. Unosite dovoljno voća, povrća i proteina, a izbegavajte konzumiranje prerađenih namirnica, slatkiša i grickalica, koje umanjuju snagu imunog sistema.

 

U očuvanju zdravlja važnu ulogu imaju vitamini C i kompleks vitamina B, kao i selen.

 

Vitamin C najjači je antioksidans među vitaminima, odličan je za detoksikaciju organizma i sprečavanje prehlade i gripa. Najbogatiji izvori vitamina C su citrusi grejp, mandarina, narandža i limun, zatim lisnato povrće, šipak, brokoli i paprika.

 

Vitamini B kompleksa imaju važnu ulogu u metaboličkim procesima. Neophodni su za normalno funkcionisanje mozga, srca, bubrega i jetre, a zahvaljujući njima,naša kosa, koža i nokti su zdravi i jaki. Kako biste uneli dovoljno ovih vitamina, potrebno je da konzumirate kvasac, žitarice, orašaste plodove i mahunarke, mleko, jaja, džigericu i ribu.

 

Kada je reč o selenu, njegovo blagotvorno delovanje na organizam ogleda se u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i očuvanju imunineta. Ovaj mineral štiti ćelije od oksidacije i sprečava prerano starenje kože, mišića i mozga. Selen takođe možemo uneti ishranom bogatom proteinima: ribom, plodovima mora, mesom, jajima, žitaricama.

 

Sticanjem dobrih navika u ishrani  i odabirom pravih namirnica, doprinećete da budete zdravi svaki dan, lepi zauvek.

Hi, How Can We Help You?