Botoks vrata

Botoks vrata

Botoks vrata i njegove prednosti

Zanimljivo je kako primećujemo znake starenja na našim licima. Najpre počinju od gornjeg dela lica sa borama na čelu. Bore se pomeraju malo dole, u predelu očiju, a zatim još nize do linija osmeha a i šire. Nažalost, tu se ne završava. Veoma cesto ljudi u svakodnevnoj nezi zaborave na regiju vrata i dekoltea, ali zato smo mi tu da resimo sve nesavrsenosti. Rešenje je botoks vrata.

Šta uzrokuje linije na vratu?

Ono što uzrokuje linije i bore na vratu je zapravo mišić platizme. Platizma mišić je široka mišićna ploča koja se uzdiže od grudi do bokova vrata. Širi se naviše, čak i do donjeg dela lica, pokrivajući liniju vilice.

Kako starite, mišić platizme se istroši, a koža oko njega gubi volumen. Ovaj mišić postaje istaknut u obliku vratnih traka. Ove trake se nazivaju platizmalne trake. U početku se pojavljuju samo kada stegnete mišić.

Ali vremenom postaju uočljiviji čak i kada je mišić opušten ili kada jednostavno jedete ili pričate. Platizma takođe povlači lice nadole i stvara izgled opuštene kože. Kao i svaki drugi mišić lica, sve se svodi na starenje i hiperaktivnost mišića.

botoks vrata

Šta je botoks vrata?

Botoks vrata je tretman za izglađivanje linija na vratu ubrizgavanjem botoksa u mišić platizme. Botoks se ubrizgava u ovaj mišić da bi ga relaksirao. Pri tome, botoks cilja mišiće koji izazivaju izgled traka, što rezultira glatkijim i zategnutijim vratom.

Uz napomenu, u slučaju da niste upoznati sa načinom rada botoksa, on ne zateže ili podiže kožu vec opušta mišiće, što rezultira glatkom kožom i smanjenjem bora.

A glatka koža daje iluziju zategnute kože. Kada su bore van jednačine, koža samo izgleda zategnutije.

Pre nego što razmislite o drugim invazivnim i potencijalno skupljim opcijama, botoks može mnogo da pomogne kod pojave linija i traka na vratu. Takođe, kada je platizma opuštena, horizontalne fine linije takođe omekšavaju.

A kako je platisma preslaba da bi povukla lice nadole, izgled donjeg dela lica se takođe poboljšava. Botoks za vrat je najjednostavniji oblik podmlađivanja vrata.

Kako deluje botoks za vrat?

Tokom procedure botoksa na vratu, više puta stežete i opustite mišić platizme, tako da vaš lekar može da proceni u kojoj regiji je potrebno injektovati botoks. Kada stegnete mišić, linije su vidljivije.

Kako botoks deluje tako što slabi mišiće, kretanje mišića platizme postaje veoma ograničeno. Opušteni mišić čini vrat glatkijim tako što omekšava bore i linije.

Pored toga, kako nema više vidljivih traka ili nevoljnih kontrakcija, vrat takođe izgleda zategnutiji.

Kome je namenjen botoks vrata?

Botoks za vrat ili botoks za platizmalne trake pogodan je za sve koji žele da se otarase vertikalnih i horizontalnih linija koje se pojavljuju na vratu. Ovaj postupak može biti i preventivni tretman.

Koliko vremena je potrebno da se vide rezultati?

Procedura traje oko 5-10 minuta, a rezultate ćete primetiti za 10 – 14 dana (toliko je potrebno da botoks počne da deluje).

Koliko dugo traje botoks vrata?

Botoks za vrat traje oko 3-5 meseci.

Ima li neželjenih efekata?

Neželjeni efekti botoksa za vrat se ne razlikuju od neželjenih efekata botoksa za druga područja. Postupak je bezbolan, ali može doci do pojave  modrica ili otoka nekoliko dana nakon procedure. Osim ovoga slobodni ste da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon što napustite kliniku.

Kod nas u poliklinici Eterna mozete zakazati vas pregled kod dr Tanje Radenkov Medenica i biti korak blize do savrsenstva!

Hi, How Can We Help You?